ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Σε διαθεσιμότητα από αρχές Απρίλη βγάζει τους εργαζόμενους η SOVEL

Η SOVEL Αλμυρού, είναι η πρώτη μεγάλη επιχείρηση στη Μαγνησία που προχωρά σε αναγκαστική διαθεσιμότητα του προσωπικού  παραγωγής στο εργοστάσιο από αρχές Απριλίου,  ως αποτέλεσμα της κρίσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές διευθυντικά στελέχη της εταιρείας ενημέρωσαν χθες τους τμηματάρχες παραγωγής πως από τις αρχές Απριλίου όσοι εργαζόμενοι απασχολούνται στην παραγωγή θα τεθούν σε διαθεσιμότητα για έναν τουλάχιστον μήνα. Επίσης το διοικητικό προσωπικό της εταιρείας θα εργάζεται εκ περιτροπής.

Η απόφαση αυτή όπως ήταν φυσικό προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία στους εργαζόμενους, ενώ οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει παρέμβαση και από τους τοπικούς θεσμικούς συνδικαλιστικούς φορείς. Tα συνδικάτα είναι ήδη θορυβημένα καθώς βλέπουν να ξεκινά το επόμενο διάστημα «βιομηχανία» καταστρατήγησης της εργατικής νομοθεσίας στο όνομα των συνεπειών που έχουν προκληθεί εξαιτίας του κορονοϊού.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στη διαθεσιμότητα ο εργαζόμενος αμείβεται μόνο με το 50%, ενώ υπό προϋποθέσεις επίσης προβλέπεται η καταβολή ειδικού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ. Η ασφάλιση δεν θίγεται.

Πηγή: Ταχυδρόμος