ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Σε «Στέφανος Κομμητάς» μετονομάστηκε η δημοτική βιβλιοθήκη Αλμυρού

Τον Κωφιώτη λόγιο, παιδαγωγό και δάσκαλο του Γένους, Στέφανο Κομμητά, τίμησε ο Δήμος Αλμυρού, δίνοντας το όνομά του στη δημοτική βιβλιοθήκη.

Με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο, τίμησε τον σπουδαίο αυτό άνθρωπο των γραμμάτων, το έργο του οποίου ακόμη και σήμερα, παραμένει άγνωστο στο ευρύ κοινό.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, κατά την τελετή της ονοματοδοσίας, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Στέφανου Κομμητά, κάνοντας λόγο για μία σπουδαία λόγια προσωπικότητα, με μεγάλη πνευματική καλλιέργεια, με παροιμιώδη ευρυμάθεια και με άρτια επιστημονική κατάρτιση «που δεν κράτησε ωστόσο τίποτε από τον πλούτο του φωτισμένου μυαλού του για τον εαυτό του, αλλά διέθεσε όλες του τις δυνάμεις στην ανάπτυξη της ελληνικής παιδείας, στην πνευματική αφύπνιση και στον φωτισμό του Γένους μέσα σε πολύ δύσκολα χρόνια.

Με αποδεδειγμένη την φιλοπατρία του, αλλά και την αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα του, το μικρό χωριό του Δήμου μας, τους Κωφούς.

Υπήρξε ωστόσο, μια παραγνωρισμένη, δυστυχώς, προσωπικότητα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του ογκώδους έργου του (των 40 τόμων και 13.000 σελίδων), παραμένει ακόμη και σήμερα, άγνωστο στους πολλούς».

Όπως είπε συνεχίζοντας ο κ. Χατζηκυριάκος, με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να δοθεί το όνομά του στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, αποδίδεται η προσήκουσα Τιμή και ο σεβασμός προς αυτή τη μεγάλη προσωπικότητα των Γραμμάτων που δεν έτυχε της αναγνώρισης και της αποδοχής που της ταίριαζε.

«Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο Δήμος Αλμυρού προς αναγνώριση της προσφοράς στα ελληνικά γράμματα αυτού του σπουδαίου τέκνου του.

Είναι κυρίως το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε πως ο Δήμος μας οφείλει να στέκεται στο πλευρό όσων μοχθούν με ανιδιοτέλεια και αφοσίωση για να προάγουν τον τόπο μας και τον πολιτισμό του και μάλιστα, αν είναι δυνατό, ενόσω αυτοί βρίσκονται ακόμη στη ζωή» κατέληξε ο Δήμαρχος.