Λόγια του Αέρα

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες…

Αντίστροφα μετρούν οι Έλληνες, μέχρι την Τρίτη που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης σε διάγγελμά του, το σχέδιο της κυβέρνησης, για σταδιακή άρση των μέτρων που από μέσα Μαρτίου εφαρμόζονται στην Ελλάδα.

Όσο κι αν τα ξένα ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης, “πλέκουν το εγκώμιο” της ελληνικής κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στο θέμα του περιορισμού της πανδημίας, τόσο πιο δύσκολα είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή με τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για την σταδιακή άρση.

Ας μην ξεχνάμε, αυτό που φωνάζουμε όλοι, ότι, η ελληνική οικονομία πνέει τα λοίσθια και κρέμεται από μια κλωστή…γιατί καλώς ή κακώς, αυτό που φαίνεται να εξετάζει αυτές τις μέρες η κυβέρνηση, είναι πως θα γίνει η επανεκκίνηση των κλάδων εκείνων που θα συμβάλλουν στην έναρξη ρευστότητας στην εγχώρια αγοράς κι ενίσχυση της οικονομίας.

Βέβαια μην ξεχνάμε ότι μέσα στον σχεδιασμό της κυβέρνησης, θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν, τι θα γίνει με τα σχολεία, τις εκκλησίες κ.α.

Η επιστροφή στην κανονικότητα, αποτελεί σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, όχι μόνο για την κυβέρνηση, αλλά και για τους επιστήμονες, οι εισηγήσεις των οποίων έχουν μεγάλη βαρύτητα για τις αποφάσεις που θα ληφθούν, καθώς αυτό που όλοι επιθυμούμε, είναι η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα να γίνει με ασφάλεια πάνω απ’ όλα για την υγεία όλων…