ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ικαρία οι πρώτοι Γερμανοί τουρίστες – «Μουδιασμένες» οι κρατήσεις

Οι πρώτοι Γερμανοί τουρίστες έφτασαν στην Ικαρία. Ποια διαδικασία ακολούθησαν και τι σημαίνει για τον άνοιγμα του τουρισμού.

Στην Ικαρία έφτασαν οι πρώτοι Γερμανοί τουρίστες για φέτος σε ένα πρώτο crash test για τον τουρισμό με τους φορείς του νησιού να ελπίζουν πώς όλα θα πάνε καλά.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Β.Αιγαίου ο Δημήτρης Ρήγας υπεύθυνος του ξενοδοχείου Ικαρίας που φιλοξενεί τους πρώτους επισκέπτες τόνισε πώς τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα.

«Οι τουρίστες είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν μία διαδικασία, δηλαδή να έχουν κάνει test και να έχουν δηλώσει προορισμό. Αν προορισμός τους είναι η Ικαρία τότε μπορούν να πετάξουν για Αθήνα και από εκεί για το νησί. ήρθαν σε δύο ομάδες και έκαναν και rapid τεστ από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ στο αεροδρόμιο και από εμάς στο ξενοδοχείο αν και δεν είμασταν υποχρεωμένοι. Επιπλέον, έπρεπε να καθίσουν μία εβδομάδα σε καραντίνα, αλλά εμείς του ζητήσαμε να καθίσουν δύο εβδομάδες καραντίνα κάτι που το δέχτηκαν. Οπότε δεν θα βγει κανείς από το ξενοδοχείο για δύο εβδομάδες» είπε ο κ.Ρήγας.

Αν και οι κρατήσεις είναι ακόμα «μουδιασμένες» όπως παραδέχτηκε εξέφρασε την ελπίδα πώς με αυτό το σύστημα ο τουρισμός θα μπορέσει να δουλέψει.

«Ο τουρισμός θα λειτουργήσει μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Είναι και ελεγχόμενο και ασφαλές» σημείωσε ο ίδιος.

ieidiseis.gr