ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φυλακή ο 27χρονος κατηγορούμενος για συμμετοχή στον ISIS

Προφυλακιστέο έκριναν ανακρίτρια και εισαγγελέας, μετά την απολογία του, τον 27χρονο με καταγωγή από τη Συρία, που κατηγορείται για δύο κακουργήματα, τα οποία αφορούν τρομοκρατικές πράξεις του Ισλαμικού Κράτους, εκτός Ελλάδας.

Κατά την απολογία του πάντως σήμερα, αρνήθηκε ότι ήταν μαχητής της τζιχαντιστικής οργάνωσης, υποστηρίζοντας ότι η φερόμενη αρχική του ομολογία στους αστυνομικούς μετά την σύλληψη του την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν προϊόν βασανισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο 27χρονος, που προσήχθη ενώπιον των αρχών την περασμένη Τετάρτη μετά από επεισόδιο με άλλους αλλοδαπούς στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα όπου διέμενε, φαίνεται να ομολόγησε πως ήταν ενταγμένος στον ISIS. Κατά την ίδια πηγή, είχε μάλιστα παραδεχτεί πως είναι ο άνδρας που έχει καταγραφεί σε βίντεο να συμμετέχει σε ομαδική δολοφονία τεσσάρων ομήρων από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους το 2014. Σύμφωνα με όσα φέρεται να υποστηρίζει ο κατηγορούμενος, αποχώρησε από την τζιχαντιστική τρομοκρατική ομάδα το 2018, οπότε και ταξίδεψε στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγο και τα πέντε παιδιά τους μέσω Τουρκίας.

Σήμερα, ωστόσο, ενώπιον της ανακρίτριας ο 27χρονος φέρεται να διαφοροποιήθηκε, απορρίπτοντας το σύνολο των κατηγοριών που του αποδίδονται και αφορούν ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και άμεση συνδρομή σε ανθρωποκτονία από δόλο ως τρομοκρατική πράξη.

Με ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τα κινητά τηλέφωνα και τις άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που εντοπίστηκαν στον οικίσκο όπου διέμενε.

efsyn.gr