ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Μαξίμου οι άνθρωποι του πολιτισμού: η διαδήλωση

Mε το δικό τους, ευφάνταστο τρόπο οι άνθρωποι του πολιτισμού πορεύτηκαν το απόγευμα της Τετάρτης ως το Μέγαρο Μαξίμου (όπου βεβαίως τους υποδέχτηκαν μόνο τα ΜΑΤ) ζητώντας άμεσα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση που κάνει πως δεν ακούει τη φωνή τους – Το left.gr και ο Άγγελος Καλοδούκας με την κάμερά του ήταν εκεί

«Οι άνθρωποι του πολιτισμού βρίσκονται σε απόγνωση» έγραφε η ανακοίνωση της ΠΟΘΑ και των καλλιτεχνικών σωματείων που καλούσαν σε κινητοποίηση για νέες διεκδικήσεις σήμερα, Τετάρτη 15 Ιουλίου, από την Παλαιά Βουλή με πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως τόνιζαν, από την 1η Μαΐου έως σήμερα δεν υπήρξε πολιτιστική δραστηριότητα αλλά και τα μέτρα που έχουν αναγγελθεί από την κυβέρνηση για την στήριξη των καλοκαιρινών πολιτιστικών παραγωγών είναι απολύτως ανεπαρκή.

Η κυβέρνηση έχει αφήσει τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό «εκτεθειμένους στους αγριότερους κανόνες της ελεύθερης αγοράς. Με την επιστολή τους τα καλλιτεχνικά σωμεταία επίσης κατηγορούν το ΥΠΠΟ ότι «έχει αρνηθεί να θέσει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο που θα απαγορεύει την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία”.

Και το απόγευμα της Τετάρτης, οι άνθρωποι του πολιτισμού έδωσαν το παρών στους αθηναϊκούς δρόμους.

Μερικά στιγμιότυπα της διαδήλωσης:

left.gr