ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο περίμενε για τα 400 ευρώ 100.000 επιστήμονες

Η πλατφόρμα δεν είναι ακόμα έτοιμη ενώ αναμένεται η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τα εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους
Ακόμα περιμένουν το επίδομα των 400 ευρώ επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν πληγεί από το lockdown. Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων δεν είναι ακόμα έτοιμη και το αισιόδοξο σενάριο είναι πως θα ανοίξει στα τέλη Φεβρουαρίου.

Το επίδομα των 400 ευρώ θα δοθεί μέσω ΟΑΕΔ με εισοδηματικά κριτήρια και κάθε επιστήμονας, ελεύθερος επαγγελματίας θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει πληγεί από την πανδημία με βάση τα εισοδήματά του Απριλίου – Δεκεμβρίου 2020. Αφορά, δηλαδή, όσους έχουν ενταχθεί στους πληττόμενους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) του Υπουργείου Οικονομικών, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η υπουργική απόφαση που θα καθορίσει τα κριτήρια δεν είναι ακόμα έτοιμη. Πάντως οι δικαιούχοι δεν θα ξεπερνούν τους 100.000 αφού το ποσό που θα διατεθεί θα είναι συνολικά περί τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Το επίδομα θα δοθεί σε δικηγόρους, μηχανικούς, οδοντίατρους, γεωτεχνικούς, λογιστές, οικονομολόγους, συμβολαιογράφους και δικαστικούς επιμελητές, οικονομολόγοι και κτηνίατροι.

avgi.gr