ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Στ. Λημνιός: Ακατέργαστα τα λύματα στον Σωρό – ΔΕΥΑΜΒ: Σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό του

Κόντρα με φόντο τα… λύματα της βλάβης στον αγωγό λυμάτων στον Σωρό, έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΔΕΥΑΜΒ και του μέλους της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας, Στέλιου Λημνιού.

Μετά την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ για τη βλάβη, ο κ. Λημνιός βρέθηκε στο σημείο όπου έγινε τομή, πήρε δείγμα για εξέταση και υποστήριξε πως πρόκειται για ακάθαρτο λύμα. Η απάντηση της ΔΕΥΑΜΒ ήταν πως ο κ. Λημνιός δεν είχε καμία πιστοποίηση για να κάνει κάτι τέτοιο και πως θα προχωρήσει σε μήνυση σε βάρος του.

Ειδικότερα, το μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας και της Επιτροπής πολιτών κατά της καύσης απορριμμάτων, βρέθηκε στο σημείο όπου έγινε τομή στον αγωγό της ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου να διαπιστωθεί η βλάβη που έχει προκύψει. Έλαβε δείγμα και σημείωσε πως η τάφρος ήταν γεμάτη ακατέργαστα λύματα που απομακρύνθηκαν από τα συνεργεία του εργολάβου της ΔΕΥΑΜΒ. Η δυσοσμία ήταν έντονη, σημείωσε ο κ. Στέλιος Λημνιός, ανακοινώνοντας πως πήρε δείγμα το οποίο θα δώσει προς εξέταση.

Η απάντηση της ΔΕΥΑΜΒ

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΜΒ αναφέρει:

Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο, να βγει από το στόμα του Λημνιού για την ΔΕΥΑΜΒ, παρά μόνο ένας οχετός ύβρεων, ψευδών, παραμυθιών, συκοφαντιών.

Για την αλήθεια λοιπόν.

Ούτε το λιμενικό διαπίστωσε ρύπανση, ούτε οι υπηρεσίες της Περιφέρειας διαπίστωσαν ρύπανση, ο μόνος που βρήκε ρύπανση και πήρε δείγμα!!! είναι ο Λημνιός. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Το δείγμα που επικαλείται είναι ένα αποκλειστικά ΔΙΚΟ ΤΟΥ δείγμα.

Περαιτέρω, ο Λημνιός ομολογεί ότι

– παραβίασε τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΜΒ. Χωρίς καμιά εξουσία, δικαίωμα, άδεια ή εξουσιοδότηση.

– πήρε δείγμα, χωρίς καμιά διαδικασία πιστοποίησης, χωρίς δυνατότητα ταυτοποίησης, χωρίς την προβλεπόμενη διαδικασία λήψης.

– Ψεύδεται όταν ισχυρίζεται ότι το Χημείο της ΔΕΥΑΜΒ έχει καταδικαστεί στο παρελθόν, μετά από προσφυγή του. Ουδέποτε υπήρξε τέτοιο γεγονός. Αυτό που υπήρξε είναι ότι δυο φορές στο παρελθόν ο Λημνιός και η Περιβαλλοντική πρωτοβουλία έσυραν στα δικαστήρια την γυναίκα σύμβολο της προστασίας του περιβάλλοντος στην πόλη μας. Την Κα Ευτυχία Διομή. Και τις δυο φορές η Ευτυχία, αθωώθηκε με επαίνους από την έδρα. Η λέξη συγγνώμη είναι όμως άγνωστη στους ψεύτες και συκοφάντες.

– Τα χημικά εργαστήρια της ΔΕΥΑΜΒ είναι διαπιστευμένα κατά ISO 17025. Θα μάθει σύντομα, ο Λημνιός και οι συν αυτώ, ότι η αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων των αναλύσεων των διαπιστευμένων εργαστηρίων, είναι ποινικό αδίκημα.

– Η ΔΕΥΑΜΒ ελέγχεται από τους φορείς της πολιτείας σε κάθε τομέα των δραστηριοτήτων της. Είναι απολύτως ψευδής, συκοφαντικός και προσβλητικός ο ισχυρισμός ότι δεν ελέγχεται.

Ας μην απατάται ο Λημνιός για την επέμβαση της Δικαιοσύνης. Για την σωρεία των ποινικών αδικημάτων που έχει διαπράξει, αύριο κιόλας θα κατατεθεί μήνυση εναντίον του.

ΥΓ. Μάθαμε μόλις, ότι ο περί ου ο λόγος, επισκέφτηκε το σημείο της νέας βλάβης (όταν στο σημείο υπήρχε μόνο ένας εργάτης στον οποίο είπε ότι έχει δικαίωμα!!!) και πήρε δείγμα με ένα μπουκαλάκι!!! Εξαιρετικά. Σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό του.