ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ για το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου Σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. Η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 6.30 το απόγευμα στο προαύλιο του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου και στόχος είναι η διαμαρτυρία για την κατάσταση που επικρατεί εκεί.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η κατάσταση στο νησί μας είναι στο «μη παρέκει». Το τελευταίο διάστημα, με την αποχώρηση της Παιδιάτρου και τη μετακίνηση του χειριστή του ακτινοσκοπικού μηχανήματος, η οριακή λειτουργία του Κέντρου Υγείας του νησιού μας επιδεινώθηκε και πλέον η μοναδική δημόσια μονάδα Υγείας της περιοχής μας υπολειτουργεί.
Μετά τη λήξη της μετακίνησης ενός ιατρού Γενικής Ιατρικής, το βάρος της ευθύνης για την κάλυψη των αναγκών κατοίκων και επισκεπτών γίνεται πλέον ασήκωτο για τους εναπομείναντες έναν επικουρικό ιατρό και τους τέσσερις «υπηρεσίας υπαίθρου», ενώ εξακολουθούν οι τρομερές ελλείψεις σε νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
Απουσιάζει απαραίτητος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός (δεν υπάρχει δυνατότητα ακόμη και για μια «γενική αίματος») και το κτίριο, ενόψει μάλιστα του χειμώνα, παρουσιάζει εμφανή και σοβαρά προβλήματα στεγανότητας και θέρμανσης».