ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση καλλιτεχνών – Ζητούν παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού

Διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος αυτή την ώρα έξω από το κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας
Με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγναδή και τους χειρισμούς της Λίνας Μενδώνη, αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος βρίσκεται αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Πολιτισμού στο κτήριο της οδούς Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια κι έχει ανοίξει πανό με το οποίο ζητά την παραίτηση της υπουργού.

«Είμαστε εδώ γιατί εδώ και τρεις εβδομάδες παρακολουθύμε καθημερινά τους ανθρώπους που έχουν υποστεί τα φαινόμενα βίας να μιλούν είτε σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις είτε στον εισαγγελέα είτε στα social media. Είμαστε εδώ γιατί εδώ και τρεις εβδομάδες τόσο η υπουργός Πολιτισμού όσο ο πρωθυπουργός κωφεύουν. Είμαστε εδώ για να ζητήσουμε και να απαιτήσουμε “Μενδώνη παραιτήσου”. Δεν χρειάζεται ο πολιτισμός άλλους υπουργούς σαν την Μενδώνη» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΟΘΑ Κωνσταντίνος Κεχαγιόγλου.

Σε αντίστοιχο πνεύμα κινήθηκε και η ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, το οποίο αναφέρει ότι δεν ξέρει «αν η παραίτηση μια Υπουργού ή σύσσωμης της Κυβέρνησης είναι αρκετή για να καθαρίσει η κοινωνία από τις αποκαλύψεις κυκλωμάτων που εμπλέκουν ακόμα και προσφυγόπουλα σε σεξουαλική εκμετάλλευση», ξέρει όμως «περίτρανα και αναντίρρητα πως, τη στιγμή αυτή, οι ηθοποιοί είναι μόνοι τους και αβοήθητοι.»

avgi.gr