ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Συγκέντρωση κατά του Ασφαλιστικού στο Βόλο από το ΠΑΜΕ

Μαζική ήταν η συγκέντρωση κατά του ασφαλιστικού που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ Μαγνησίας σήμερα στον Βόλο.

Εργαζόμενοι από σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συνταξιούχοι, γυναίκες, νέοι και νέες ύψωσαν την φωνή τους στο απεργιακό συλλαλητήριο που έγινε σήμερα στο κέντρο της πόλης. Απαίτησαν την απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος της κυβέρνησης, του νόμου Κατρούγκαλου-Βρούτση, διεκδικώντας δημόσια,υποχρεωτική, καθολική κοινωνική ασφάλιση με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Χαιρετισμό στην απεργιακή συγκέντρωση απηύθυναν οι Κώστας Στεργίουπρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου “Μήτσος Παπαρήγας”, η Βούλα Ευθυμίουπρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων του Δημοσίου και η Γιάννα Παπαδημητρίου πρόεδρος του σωματείου των δικαστικών υπαλλήλων.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βασίλης Τίρχας αντιπρόεδρος Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ.

Στην ομιλία του ο Βασίλης Τίρχας τόνισε ότι η κοινωνική ασφάλιση είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση των εργαζομένων με πολύχρονες αιματηρές συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο ενάντια στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και στο μεγάλο κεφάλαιο. Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι μόνο σύνταξη, είναι και Υγεία, Πρόνοια, προστασία στη δουλειά, κοινωνικές παροχές, εμβόλια, φάρμακα, δικαιώματα των ΑμΕΑ, παροχές σε πολιτισμό, παροχές σε διακοπές.

Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν καταργεί όπως υποσχόταν, αλλά στην ουσία θωρακίζει τον νόμο-«λαιμητόμο» Κατρούγκαλου και μονιμοποιεί όλες τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων: συνταξιοδότηση στα 67 ή 62 με 40 χρόνια δουλειάς – εμπαίζοντας τους νέους που ούτε τα μισά δε θα συμπληρώσουν-, καταργούνται αμετάκλητα 13η, 14η σύνταξη, εφαρμόζονται πλήρως οι μειώσεις κατά 50% στις επικουρικές και στο εφάπαξ, το κράτος εγγυάται μόλις 384 € «εθνική σύνταξη», «ξέχασαν» τα κλεμμένα 80 δισ. από τα ταμεία…