ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις και συνολικά πρόστιμα 331.700 € για μη τήρηση των μέτρων

Σάρωσαν τη χώρα οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές πραγματοποιώντας χιλιάδες ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Συνολικά έγιναν 73.144 έλεγχοι (οι 63.633 από την Αστυνομία), καταγράφηκαν 1.053 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 331.700 ευρώ.

Συγκεκριμένα η Ελληνική Αστυνομία έκανε πέντε συλλήψεις για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Συνελήφθη στην Αττική διοργανωτής κοινωνικής συνάθροισης σε εμπορικό κατάστημα ρούχων και του επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Επίσης στην Αττική συνελήφθη ιδιοκτήτης γυμναστηρίου, καθώς το είχε ανοιχτό, του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ στους επτά παρευρισκόμενους πρόστιμα 300 ευρώ στον καθένα.

Ακόμα η ΕΛΑΣ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία συνέλαβε τρία άτομα επειδή αρνήθηκαν να κάνουν rapid test κατά την είσοδο τους στην χώρα και στον καθένα επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Το Λιμενικό εξάλλου επέβαλε πρόστιμα 5.100 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Πηγή: newsit.gr