ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ζητά ξανά η Φ. Γεννηματά

Με την Τουρκία να επιμένει σε έρευνες υδρογονανθράκων σε μια θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται από τη Ρόδο, περνά από την Κάρπαθο και την Κάσο και φτάνει μέχρι τα ανατολικά της Κρήτης, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημειώνει πως η χώρα μας «δεν έχει παρά να δείξει αποφασιστικότητα» και επαναλαμβάνει την πρόταση για συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

«Η Τουρκία περνά από τις λεκτικές προκλήσεις σε παράνομες ενέργειες. Η χώρα μας δεν έχει παρά να δείξει αποφασιστικότητα, αρραγές μέτωπο στο εσωτερικό» τόνισε (ΣΚΑΪ) η Φώφη Γεννηματά.

«Ζητώ εδώ και μήνες Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για να χαράξουμε τις δικές μας κόκκινες γραμμές και να στείλουμε στον ελληνικό λαό μήνυμα ομοψυχίας και προς Ευρώπη και διεθνώς τι η χώρα μας είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δίκαιά της… Μόνο να προσφέρει έχει στην υπεράσπιση δικαίων μας. Έχει την ευθύνη ο Μητσοτάκης να δείξει την αποφασιστικότητα της χώρας» πρόσθεσε η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Η Φ. Γεννηματά προτρέπει «να ενισχύσουμε τις συμμαχίες μας και στην ΕΕ και διεθνώς και με τις όμορες χώρες» καθώς «δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο». Τέλος, καλεί τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες «για να δείξει την αποφασιστικότητα της χώρας μας».

efsyn.gr