ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Συνεχίζονται οι δράσεις αλληλεγγύης από Σωματεία και φορείς της Μαγνησίας

Συνεχίζουν σωματεία και φορείς της Μαγνησίας τις δράσεις αλληλεγγύης σε ό,τι αφορά τη συγκέντρωση ειδών που έχουν ανάγκη οι πυρόπληκτοι αλλά και με την οργάνωση μαθημάτων στο φροντιστήριο της λαϊκής αλληλεγγύης για μαθητές των λαϊκών οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη.

Στην κατεύθυνση αυτή καλούν σωματεία, φορείς, κάθε εργαζόμενο να συνδράμουν όπως μπορούν.

«Τώρα που τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει, οι πυρόπληκτοι στη Βόρεια Εύβοια έχουν ακόμα περισσότερο ανάγκη το να τους δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Η βοήθεια μπορεί να είναι είτε σε χρήμα είτε σε είδη πρώτης ανάγκης.

Η συγκέντρωση των ειδών (όσπρια, ζυμαρικά, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, αλεύρι, ζάχαρη, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά κτλ.)  θα γίνεται την Τρίτη 21/9, την Τετάρτη 22/9, την Πέμπτη 23/9 και την Παρασκευή 24/9 στο στέκι αλληλεγγύης στο Μεταξουργείο (είσοδος από Καραμπατζάκη) και τις ώρες 6:00μμ-8:00μμ. 

Στον τραπεζικό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα 397/296042-70 ή IBAN: GR1201103970000039729604270 μπορεί να καταθέτει ότι ποσό επιθυμεί ο καθένας με την επισήμανση για τον παραλήπτη: “για αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους “.

Λαϊκό φροντιστήριο αλληλεγγύης

Επιπλέον απέναντι στη δύσκολη κατάσταση που εργατικές – λαϊκές οικογένειες συνεχίζουν να βιώνουν, τα Σωματεία διοργανώνουν για μια ακόμα χρονιά τα δωρεάν μαθήματα αλληλεγγύης. Στόχος του λαϊκού φροντιστηρίου αλληλεγγύης δεν είναι σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει το δημόσιο σχολείο. Καλούνται οι άνεργοι εκπαιδευτικοί, φοιτητές εκπαιδευτικών σχολών, εν ενεργεία εκπαιδευτικοί αλλά και οι συνταξιούχοι που θέλουν να βοηθήσουν, να επικοινωνήσουν στο 6976207869 και να κάνουν τα λαϊκά μαθήματα αλληλεγγύης και δική τους υπόθεση.