ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: Απορρίφθηκε η αίτηση αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο περί εκλογής ΠτΔ

Κατά την ψηφοφορία μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την πρόταση που κατέθεσε περί αντισυνταγματικότητας του άρθρου 32
Απορρίφθηκε η αίτηση αντισυνταγματικότητας που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 32 για τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας στη συζήτηση που συνεχίζεται στην ολομέλεια για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Αναφορικά με τη διαδικασία η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η πρόταση της ΝΔ παραβιάζει την κατεύθυνση που έδωσε η προηγούμενη προτείνουσα Βουλή αναφορικά με τον τρόπο εκλογής του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα ενώ για την ουσία υποστηρίζει ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με σχετική πλειοψηφία είναι ασύμβατη με τον θεσμό καθώς η απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής έχει εκφράσει εμμέσως την αποδοκιμασία της για το προτεινόμενο πρόσωπο.

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε πως η ενέργεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωτοφανής για τα κοινοβουλευτικά πρακτικά ενώ παραβιάζει και τον Κανονισμό της Βουλής καθώς ενστάσεις αντισυνταγματικότητας προβλέπονται μόνο στην προτείνουσα Βουλή.

Την αντίρρησή τους ως προς την ουσία εξέφρασαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ωστόσο πρότειναν να διεξαχθεί η σχετική συζήτηση επί της αντισυνταγματικότητας προκειμένου να μην μείνει καμία σκιά στην διαδικασία.

Κατά την ψηφοφορία μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την πρόταση που κατέθεσε περί αντισυνταγματικότητας του άρθρου 32.

Πηγή: protothema.gr