ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ : Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία ως ευκαιρία καταστολής

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί τη Δημοκρατία μας σε εκτροπή» υπογραμμίζει ο τομεάρχης Παιδείας Νίκος Φίλης
«Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση αποδίδει σε δήθεν εισηγήσεις της Επιτροπής τη δική της πολιτική απόφαση για απαγόρευση συναθροίσεων. Και για πολλοστή φορά διαψεύδεται, αφού ο κ. Βατόπουλος ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε η Επιτροπή εισηγήθηκε κάτι τέτοιο» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του για την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων.

«Η αυτονόητη τήρηση μέτρων προστασίας και αποφυγής συνωστισμού δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα της κυβέρνησης για αυθαίρετες και αντιδημοκρατικές αποφάσεις. Αντιμετωπίζει την πανδημία όχι ως θέμα δημόσιας υγείας αλλά ως ευκαιρία καταστολής» υπογραμμίζει η Κουμουνδούρου.

«Συνεχίζει με κινήσεις πανικού να κρύβεται με ψέματα πίσω από την Επιτροπή, την ώρα που αρνείται τα αυτονόητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας:

να λάβει μέτρα για τα ΜΜΜ και τους χώρους εργασίας (εκεί δηλαδή που συμβαίνουν οι περισσότερες μολύνσεις με βάση τον πρόεδρο του παγκόσμιου ιατρικού συλλόγου).
να ενισχύσει τη δημόσια υγεία και να στηρίξει οικονομικά εργαζόμενους και επιχειρήσεις.
να προσλάβει γιατρούς αντί για ειδικούς φρουρούς.
Όσο ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής επιβεβαιώνει πως λαμβάνει αποφάσεις ερήμην της» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Χρήστος Σπίρτζης: Δεν φοβάστε τον ιό, φοβάστε τον λαό, φοβάστε την νεολαία
«Ευχόμαστε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, να σταματήσει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο και τις γελοιότητες» επισήμανε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης

Πάνος Σκουρλέτης: Ακόμα μια πρόκληση απέναντι στη δημοκρατία
«Κύριε Χρυσοχοΐδη, ο λαός δεν τρομοκρατείται. Θα υπερασπιστεί το σύνταγμα, τα δικαιώματά του και τη δημοκρατία» επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Γιάννης Ραγκούσης: Αποτρόπαιη αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική απόφαση
«Με έναν εντελώς αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό τρόπο περιστέλλουν τη λειτουργία της Δημοκρατίας και του Συντάγματος» υπογράμμισε ο κοινοωουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ν. Φίλης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί τη Δημοκρατία μας σε εκτροπή
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ανακηρυχθεί στη μόνη κυβέρνηση μεταπολιτευτικά που κάθε μήνα εκδίδει γενικό απαγορευτικό αναστολής του άρθρου 11 του Συντάγματος με αστυνομική διαταγή που υπογράφει ο αρχηγός της ΕΛΑΣ» υπογραμμίζει ο Νίκος Φίλης.

«Η κατ’ εξακολούθηση γενική αναστολή άρθρου του Συντάγματος, με απόφαση ενός στρατηγού ξυπνά στην κοινωνία τις πιο μαύρες μνήμες. Αυτή τη φορά δε, ούτε οι πιο θερμοί οπαδοί της ΝΔ μπορούν να αντιληφθούν γιατί την ίδια στιγμή επιτρέπονται οι “συγκεντρώσεις” μέσα κι έξω από τα εμπορικά κέντρα και τις μεγάλες αγορές. Η απάντηση βέβαια είναι ότι η κυβέρνηση έχει το βλέμμα της στις διαδηλώσεις ενάντια στο άθλιο νομοσχέδιο για την πανεπιστημιακή αστυνομία και την περικοπή εισακτέων, αλλά και στο κύμα οργής για τους χειρισμούς της στην υγεία και την οικονομία» επισημαίνει.

«Σε αυτά, άλλη απάντηση από την άγρια καταστολή δεν γνωρίζει. Οι ευθύνες τους για την όξυνση που έρχεται, τους ανήκει πλήρως. Είναι καθήκον των κομμάτων της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου να αντιδράσουν συλλογικά, παραμερίζοντας άλλες διαφορές, όπως έκαναν με την απαγόρευση διαδηλώσεων τη 17η Νοεμβρίου» σημειώνει.

«Όπως επίσης είναι καθήκον των διανοούμενων, των καλλιτεχνών, των εκπαιδευτικών και κάθε Έλληνα πολίτη να ενώσουν τις φωνές τους σε αυτή την παράκρουση αστυνομικών μέτρων, που οδηγεί την κοινωνία σε κρίση, τις κοινωνικές σχέσεις σε όξυνση και τη Δημοκρατία μας σε εκτροπή. Με πρώτο σταθμό το δημοκρατικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου» καταλήγει ο Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.