ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ : Στη Βουλή οι καταγγελίες για σκάνδαλα στις άδειες διαδικτυακού στοιχήματος

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά την κυβέρνηση αν θα ζητηθεί η συνδρομή της δικαιοσύνης για τη διαλεύκανση των όσων έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας
Ερώτηση για τις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες για σκάνδαλα κατά την ρύθμιση και την έκδοση οριστικών αδειών στο χώρο του διαδικτυακού παιγνίου κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ζητώντας απαντήσεις από την κυβέρνηση.

Την ερώτηση κατέθεσαν 27 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία των αναπληρωτών τομεαρχών Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου και Τρύφωνα Αλεξιάδη. Την ερώτηση συνυπογράφει η γραμματέας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επισημαίνουν ότι έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας πλήθος δημοσιευμάτων σχετικά με παράνομες δραστηριότητες, πρακτικές φοροδιαφυγής, πρακτικές παρεμπόδισης του έργου Ανεξάρτητων Αρχών, οικονομικά σκάνδαλα στα οποία κατονομάζονται ως εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες και δημόσιοι λειτουργοί.

Πρακτικές όπως αυτές που αναφέρονται στα δημοσιεύματα καθίστανται εξαιρετικά επικίνδυνες αν γίνουν ανεκτές ήδη κατά τη διάρκεια της πρώτης ρύθμισης της αγοράς και εμποδίζουν τη νόμιμη και διαφανή διεξαγωγή των παιγνίων, την προστασία των παικτών και του κοινωνικού συνόλου και τον έλεγχο της απόδοσης των δημοσίων εσόδων

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς αν θα ζητηθεί η συνδρομή της δικαιοσύνης για τη διαλεύκανση των όσων έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και ιδιαίτερα αναφορικά με πρακτικές άλλοτε προστασίας και άλλοτε παρέμβασης στο έργο των αδειοδοτικών και ελεγκτικών αρχών.

avgi,gr