ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σφαγή» Μηταράκη – Δοξιάδη με βαριές κουβέντες για το άσυλο

Μετωπική σύγκρουση μεταξύ Νότη Μηταράκη και Απόστολου Δοξιάδη βρίσκεται σε εξέλιξη με βαριές κουβέντες και αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργικός φίλος, ο οποίος συμμετέχει και στην πρωτοβουλία για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα «Κανένα παιδί μόνο του».

Η δημόσια αντιπαράθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς ξεκίνησε όταν ο Απόστολος Δοξιάδης σε άρθρο του, ούτε λίγο ούτε πολύ αποκάλεσε μικρόνου τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής με αφορμή τις χορηγήσεις ασύλου.

«Θα είχε ενδιαφέρον να μας εξηγήσει ο Μάρκος Καραβίας, Διοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου, και ο πολιτικός αναβαθμιστής του Νότης Μηταράκης (αυτός μόνο αν ξέρει και αν καταλαβαίνει, που αμφιβάλλω) γιατί το 2020 έδωσε άσυλο μόνο σε 1 στους 10 αιτούντες προστασία τούρκους, ενώ έδωσε σε 9 στους 10 Σομαλούς. Κι αυτό ενώ είναι γνωστό ότι ΟΛΟΙ οι τούρκοι αιτούντες άσυλο στη χώρα μας είναι διωκώμενοι στην Τουρκία–αλλιώς δεν θα ρισκάριζαν τη ζωή τους να έρθουν όπως έρχονται, και θα έφθαναν ωραιότατα, και φθηνότερα, αεροπορικώς, με τα διαβατήριά τους. Ενώ, αντίθετα, μεγάλος αριθμός των Σομαλών είναι απλοί οικονομικοί μετανάστες».

Η ευθεία επίθεση του Απόστολου Δοξιάδη δεν έμεινε αναπάντητη από τον Νότη Μηταράκη ο οποίος έκανε ανάρτηση στο twitter χαρακτηρίζοντας τον συγγραφέα «οπλαρχηγό του Κολωνακίου».