ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας σε ΣΥΡΙΖΑ: Μια ετήσια σύμβαση παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών δεν είναι γιουρούσι

Απάντηση στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί άδικων απολύσεων στη Βουλή προκειμένου να πραγματοποιηθούν χαριστικές προσλήψεις μεταξύ των οποίων και της συζύγου του κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, έδωσε ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας.

«Καλό θα ήταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α να μην εμπλέκει τη Βουλή στην κομματική αντιπαράθεση. Μία σύμβαση που έληξε και δεν ανανεώθηκε δεν είναι απόλυση και μία ετήσια σύμβαση παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών δεν είναι γιουρούσι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράμμιζε πως «Μετά το ρεκόρ μετακλητών εικοσαετίας, το γιουρούσι της ΝΔ στο κράτος συνεχίζεται με νέα επεισόδια. Η Βουλή απέλυσε δικηγόρο, μητέρα δύο ανηλίκων που λάμβανε 800 ευρώ, για να προσλάβει τη σύζυγο του κ. Κουμουτσάκου ως παράλληλη απασχόληση με 1750 ευρώ. Μέχρι τώρα ο κ. Μητσοτάκης έβαζε και από τα παράθυρα τα ρουσφέτια του, αλλά έτσι που το πάνε δεν θα μείνουν ούτε τα παράθυρα στο Δημόσιο».

Αφορμή για τον πόλεμο ανακοινώσεων αποτέλεσε δημοσίευμα της «Αυγής» το οποίο επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «Και τις συζύγους των βουλευτών άρχισε να προσλαμβάνει η Βουλή! Όπως αποκαλύπτει η ΑΥΓΗ, στο ελληνικό Κοινοβούλιο προσελήφθη η σύζυγος του βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κουμουτσάκου Ρεγγίνα Καρρά. Η ασυνήθιστη για τα κοινοβουλευτικά χρονικά πρόσληψη έγινε την τελευταία ημέρα εργασιών της Βουλής, πριν κλείσει για τις διακοπές του Πάσχα, και υπογράφεται από τον πρόεδρο του σώματος Κώστα Τασούλα».

Πηγή: protothema.gr