ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τελικά, εισακουγόμαστε που και που! (ηχητικό)

Πριν από λίγες ημέρες, φιλοξενώντας στην εκπομπή Mea Culpa τον Γεν. Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, τον είχαμε ρωτήσει για το ενδεχόμενο να εξετάσει το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης την πιθανότητα καταβολής του ΕΝΦΙΑ -αλλά και άλλων πάγιων φόροι, όπως και τα τέλη κυκλοφορίας- σε περισσότερες δόσεις, γιατί όχι και σε 12.

Όπως αντιλαμβάνεστε -καθώς κάτι τέτοιο ουδέποτε είχε τεθεί στη δημόσια συζήτηση, όχι σε τοπικό επίπεδο τουλάχιστο- μετά την αρχική έκπληξη, μας γέμισε ικανοποίηση το γεγονός ότι, μιλώντας στο MEGA σήμερα το πρωί, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ ακόμη και σε 12 δόσεις!

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι: «Το σε πόσες δόσεις θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ θα το δούμε την κατάλληλη στιγμή, αλλά δίνεται η δυνατότητα για πολύ περισσότερες από τις 6 δόσεις που τώρα υπάρχουν. Θα μπορούσαν να γίνουν και δέκα οι δόσεις ή και οριακά περισσότερες. Θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι 12» !

Πέραν όλων, τούτο αποδεικνύει τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στον δημόσιο διάλογο και τις εξελίξεις, και, δη, τα τοπικά, τα οποία, όπως και να το κάνουμε είναι, σχετικά απαξιωμένα!

Ακούστε το απόσπασμα στο 34.20:

Α.Γ.