ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος κατά Αυγενάκη: Επιστροφή στις παλιές καλές πρακτικές για καναλάρχες, ολιγάρχες και κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες

Άνοιξε… πυρ οκοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στη Βουλή, κατά του Λευτέρη Αυγενάκη, για την τροπολογία που επιτρέπει σε παράγοντες συλλόγων και σωματείων να ασκούν διοίκηση ενώ έχουν καταδικαστεί για κακούργημα!
«Αρκετοί βουλευτές της ΝΔ επέλεξαν να επιμείνουν στην αναπαραγωγή και στην τροφοδότηση μιας κατασκευασμένης αφήγησης περί παρακράτους που συσπείρωσε, και εξακολουθεί να συσπειρώνει σήμερα, όλες εκείνες τις δυνάμεις, καναλάρχες, μιντιάρχες, εκπροσώπων πολυεθνικών, ιδιοκτητών ποδοσφαιρικών ομάδων, που έδωσαν ένα λυσσαλέο αγώνα κατά του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο επειδή έχουν πολλά να κρύψουν αλλά επιπλέον γιατί επιθυμούσαν και σήμερα υλοποιούν αυτήν την επιθυμία να επιστρέψουν σε παλιές καλές πρακτικές», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Πρακτικές που σήμερα γίνονται τρομακτικά επίκαιρες με την άθλια τροπολογία που καταθέτει ο κ. Αυγενάκης. Άθλια, απαράδεκτη και φωτογραφική».

«Ο κ. Αυγενάκης που ήρθε με τέτοια οίηση από το βήμα της Βουλής να παρουσιάσει τον εαυτό του ως τιμητή της διαφάνειας, επιτρέπει σε καταδικασμένους τελεσίδικα παράγοντες του αθλητισμού να επιστρέψουν στη διοίκηση σωματείων και γενικότερα στην ενασχόληση με τον αθλητισμό μέχρις ότου να καταστεί η απόφαση του δικαστηρίου ή το βούλευμα που τους παραπέμπει σε δίκη αμετάκλητο».

Παράλληλα, ο Δ.Τζανακόπουλος συνέχισε λέγοντας «να πει ο κ. Αυγενάκης ποιους φωτογραφίζει με αυτήν την τροπολογία. Έχει ο κ. Αυγενάκης το πολιτικό σθένος να πει τα ονόματα των ανθρώπων που έχουν παραπεμφθεί τελεσίδικα κι εκείνων που έχουν καταδικαστείτελεσίδικα για απάτες, για εκβιάσεις και για στημένους αγώνες, και που από αύριο θα επιστρέψουν στη διοίκηση αθλητικών σωματείων».

Ο βουλευτ΄ςη του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε κάνοντας λόγο για «παλιές καλές πρακτικές που περιγράφονται και στον εξωδικαστικό συμβιβασμό του αμερικανικού δημοσίου με τη Novartis. Εκεί διαβάζουμε ότι Έλληνες αξιωματούχοι ασκούσαν με αθέμιτες πρακτικές επιρροή στην ελληνική κυβέρνηση ώστε να παίρνει αποφάσεις υπέρ της εταιρείας. Κι έχουμε διάφορους, δημοσιογράφους, δημοσιολογούντες, πολιτικά στελέχη, ακόμη και υπουργούς που, με περίσσιο θράσος, δηλώνουν ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός τους δικαιώνει. Και όχι μόνο αυτό αλλά προχωρούν σε έναν αντιπερισπασμό που ανασύρει τις χειρότερες παραδόσεις του 1990-1993».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισεότι «η διάταξη του 2015, στόχευε να υποβοηθήσει το έργο των εισαγγελέων διαφθοράς και των οικονομικών εισαγγελέων στην πάταξη του οικονομικού εγκλήματος και δεν αφορούσε υποθέσεις που θα μπορούσαν να γίνουν παραγωγοί και κατασκευαστές εντυπώσεων για να παραχθούν συσχετισμοί στο πολιτικό παιχνίδι». Σημείωσε δε ότι «ακόμη και αν ίσχυε σήμερα η διάταξη αυτή το υλικό στο οποίο αναφέρεστε θα ήταν πάλι παράνομο. Αν ίσχυε αυτή η διάταξη δεν θα νομιμοποιούσε παρακρατικές μεθόδους για να γίνει πολιτικό παιχνίδι αντιπερισπασμού και εντυπώσεων».

https://www.facebook.com/watch/?v=261713001784163

Καταλήγοντας ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση παίζει αυτό το παιχνίδι αντιπερισπασμού «όχι μόνο απέναντι στα πραγματικά σκάνδαλα της Νοβάρτις που έλαβαν χώρα την περίοδο 2012-2015. Η περίοδος αυτή δεν συμπίπτει τυχαία με τη διακυβέρνηση Σαμαρά αλλά και υπουργών όπως ο κ. Γεωργιάδης που έχει και το πολιτικό θράσος να απειλεί εν ενεργεία ανώτατη δικαστική λειτουργό ότι θα τη βάλει φυλακή. Το πολιτικό παιχνίδι αντιπερισπασμού παίζεται και απέναντι σε μια ζοφερή οικονομική κατάσταση. Με μία διαρκή καθίζηση των μισθών. Με δική σας ψήφο εκκίνησε στον ιδιωτικό τομέα η διαδικασία μείωσης των μισθών κατά 20%. Με μαζικές απολύσεις, με νέκρωση της πραγματικής οικονομικής δραστηριότητας για την οποία δεν πράξατε απολύτως τίποτα περιμένοντας να κινητοποιηθούν διαδικασίες αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας προς όφελος των συμφερόντων που εξυπηρετείτε».

«Σας προτρέπω να έχετε λιγότερη αλαζονεία και λιγότερο αυτοθαυμασμό για όσα έχετε καταφέρει γιατί θα τα βρείτε μπροστά σας», επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

libre.gr