Βολογραφήματα....

Τις πταίει… οεο;

Μετά την αιφνίδια (λέμε τώρα…) ανακοίνωση Πέτσα ότι η Μαγνησία «πηδάει» κατηγορία και από την Α’ πηγαίνει στη Β’, δηλαδή στο «κόκκινο», ξεκίνησαν οι… σοφοί της πόλης να αναρωτιούνται «τις πταίει» και φτάσαμε στο σημείο αυτό.

«Οι Λαρισαίοι φταίνε», αποφαίνονται οι περισσότεροι, διότι ήρθαν, σου λέει, το σουκου στην πόλη μας και μας κόλλησαν. Σα δε ντρέπονται…

«Όχι», λένε άλλοι, «δεν φταίνε μόνο αυτοί, φταίει που είναι ανοιχτές οι εκκλησίες. Να τις κλείσουν πάραυτα κι οι ηλικιωμένοι να μπουν σε φουλ καραντίνα». Σωστό κι αυτό κυρία μου, να προσθέσω ότι αν μπουν και σε καμιά υπόγεια σπηλιά, ακόμα καλύτερα, δεν θα κολλάνε κορωνοϊό και δεν θα κινδυνεύει το σύστημα Υγείας.

«Η κυβέρνηση φταίει που δεν πήρε μέτρα και γιατρούς στα Νοσοκομεία», αντιτείνουν τρίτοι. Διότι ο Έλληνας ο σωστός, ο φορολογούμενος, πλερώνει κι αφού πλερώνει δικαιούται να έχει τον προσωπικό του γιατρό.

Σαφώς και ευθύνονται όλα τα παραπάνω κι άλλα πολλά ακόμα. Κυρίως σε κυβερνητικό επίπεδο θα πρέπει να αποδώσουμε ευθύνες κι ο λογαριασμός θα έρθει, όταν έρθει η κατάλληλη ώρα.

Μόνο που κανείς δε μιλάει για τις ατομικές του ευθύνες, κι αυτό είναι το πιο ανησυχητικό απ’ όλα…

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΝΙΚΟΥ