ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Τι λέει η διοίκηση του Σουρλίγκειου για τα κρούσματα κορωνοϊού σε ηλικιωμένους και εργαζόμενους

Λήφθηκαν όλα τα μέτρα και τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα που επιβάλλονται, διαβεβαιώνει η διοίκηση του Σουρλίγκειου Ιδρύματος Καναλίων, μετά την συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού σε ηλικιωμένους και προσωπικό.

Σε δύο δειγματοληπτικούς ελέγχους του ΕΟΔΥ την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, διαγνώστηκαν 28 από τους 37 ηλικιωμένους και επτά από τους έντεκα εργαζόμενους θετικοί στον κορωνοϊό. Έντεκα τρόφιμοι του Γηροκομείου νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο του Βόλου, ενώ οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Από τη διοίκηση του Ιδρύματος βεβαιώθηκε πως ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες από τον ΕΟΔΥ οδηγίες αξιολόγησης της κατάστασης της υγείας των τροφίμων και τα μέτρα που εφαρμόζονται έχουν υποδειχθεί από την αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ.

Το Γηροκομείο έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ενεργοποιήθηκε ο προβλεπόμενος από τον ΕΟΔΥ μηχανισμός αντιμετώπισης της κατάστασης, σύμφωνα με το σχετικό πρωτόκολλο, οι τρόφιμοι διαχωρίστηκαν σε δωμάτια θετικών και αρνητικών, ενώ ο γιατρός του Ιδρύματος μετά από εξέταση όλων των τροφίμων έκρινε απαραίτητη τη μεταφορά οκτώ ηλικιωμένων στο Νοσοκομείο.

Επίσης, χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με λοιμωξιολόγους και υπεύθυνους του ΕΟΔΥ, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας επόπτης Υγείας επισκέφθηκε το ίδρυμα, πραγματοποίησε δειγματοληπτικό έλεγχο και έδωσε οδηγίες στους εργαζόμενους.

Όλοι οι συγγενείς των τροφίμων έχουν ενημερωθεί και έχουν γίνει δύο απολυμάνσεις, ενώ κλήθηκε το προσωπικό ασφαλείας και επιπλέον ζητήθηκε η συνδρομή έκτακτου προσωπικού. Παράλληλα, ενημερώθηκαν η Πολιτική Προστασία και η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Να σημειωθεί ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και ο θεράπων γιατρός του Ιδρύματος, με σκοπό την άμεση στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου στην συνεχή ιατρική παρακολούθηση των ηλικιωμένων.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση της διοίκησης αναφέρει: «Με αίσθημα ευθύνης, το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες οδηγίες και τα αναγκαία μέτρα, θα συνεχίσει να δίνει καθημερινά τη μάχη για την αντιμετώπιση της νόσου και την αποκατάσταση της υγείας των τροφίμων και θα ενημερώνει καθημερινά και υπεύθυνα τους συγγενείς των τροφίμων για την εξέλιξη της υγείας τους.

Η Διεύθυνση του Ιδρύματος και το προσωπικό ευχαριστούν όλους για την ηθική στήριξη και την ολόθυμη συμπαράστασή τους και επικαλείται τις προσευχές όλων για την αντιμετώπιση της παρούσης δοκιμασίας».