Τουρισμός

Τουρισμός: Ο υφυπουργός Εμβολιασμού «προσγειώνει» τους Βρετανούς – Μην κλείσετε ακόμα διακοπές

Σε δυσοίωνες δηλώσεις – για την τουριστική αγορά – προχώρησε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News o υφυπουργός Ναντίμ Ζαχάουι, αρμόδιος για τον εμβολιασμό των Βρετανών κατά του κορωνοϊού: ούτε λίγο, ούτε πολύ, κάλεσε να αποφεύγονται οι κρατήσεις για διακοπές στο εξωτερικό – τουλάχιστον προς το παρόν.

Όπως είναι γνωστό, οι Βρετανοί – που αποτελούν για την χώρα μας την δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική αγορά μετά από την Γερμανία – συνηθίζουν σε μεγάλα ποσοστά να κλείνουν μηνες πριν τα τουριστικά τους πακέτα, προκειμένου να πετύχουν καλύτερες τιμές.

«Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά νωρίς για τις διακοπές του καλοκαιριού», είπε ο Βρετανός αξιωματούχος. «Έχουμε ακόμη 37.000 ανθρώπους που νοσηλεύονται με Covid-19 αυτή τη στιγμή και είναι υπερβολικά νωρίς ακόμη και να κάνουμε εκτιμήσεις για το καλοκαίρι,» πρόσθεσε.

Η Ελλάδα είναι πολύ ψηλά στην προτίμηση των Βρετανών , σύμφωνα με όλες τις σχετικές έρευνες. Όπως είναι γνωστό, οι Βρετανοί – που αποτελούν για την χώρα μας την δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική αγορά μετά από την Γερμανία – συνηθίζουν σε μεγάλα ποσοστά να κλείνουν μηνες πριν τα τουριστικά τους πακέτα, προκειμένου να πετύχουν καλύτερες τιμές.