Τουρισμός

Τουριστικό αντίδωρο Δένδια για τη στήριξη από το Ισραήλ

Σε συμφωνία για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού σε Ισραηλινούς πολίτες ήρθαν ο έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας με τον ισραηλινό ομόλογο του καθώς τα κρούσματα στην Ελλάδα αυξάνονται. Τις προηγούμενες ημέρες είχε προηγηθεί δήλωση στήριξης του Ισραήλ μέσω της πρεσβείας του στην Ελλάδα εκφράζοντας «την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην χώρα, στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της».

Σε συμφωνία για το άνοιγμα των συνόρων της Ελλάδας για τους Ισραηλινούς πολίτες ήρθαν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με τον ομόλογο του Γκάμπι Ασκενάζι έπειτα από επίσκεψη του πρώτου στο Ισραήλ, όπως αναφέρει η haaretz.com.

Συγκεκριμένα, συμφώνησαν ότι οι Ισραηλινοί θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και την Κέρκυρα «με αυστηρούς κανονισμούς». Η συμφωνία προβλέπει έως 600 Ισραηλινούς επισκέπτες ανά βδομάδα στη χώρα μας παρά τη δραματική αύξηση κρουσμάτων.

Επιπλέον, προβλέπεται ότι οι τουρίστες θα υποβάλλονται σε δύο τεστ κορονοϊού, ένα κατά την αναχώρηση και ένα κατά την άφιξη τους, και θα εισέρχονται σε καραντίνα για δύο ημέρες.

Ωστόσο, παραμένει θολό το τοπίο σχετικά με το πότε θα εφαρμοστεί αυτή η συμφωνία καθώς και ο τρόπος που θα επιλέγονται οι τουρίστες που θα επισκεφτούν τη χώρα.

Σημειώνεται ότι αρχικά, είχε προγραμματιστεί να ανοίξουν ξανά τα σύνορα της Ελλάδας για τους Ισραηλινούς τουρίστες την 1η Αυγούστου, αλλά λόγω της πορείας των κρουσμάτων αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Την ίδια ώρα η παραπάνω επιλογή έρχεται σε μία περίοδο έξαρσης των κρουσμάτων στην Ελλάδα με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει την Τετάρτη 262 νέα κρούσματα κορονοϊού.

thepressproject.gr