ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Προπαγάνδα οι ισχυρισμοί της Αρμενίας για κατάρριψη αεροσκάφους

Επίσημη θέση για το περιστατικό κατάρριψης αρμενικού στρατιωτικού αεροσκάφους από τουρκικό F16, το πρωί της Τρίτης, πήρε η Τουρκία μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Αμυνας. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης, υποστήριξε πως το Αζερμπαϊτζάν ενεργεί από μόνο του τις τελευταίες ημέρες, στη μάχη κατά της Αρμενίας.

Η ανακοίνωση της Τουρκίας αναφέρει:
«Ψευδείς ισχυρισμοί έγιναν τις προηγούμενες ώρες από επίσημους λογαριασμούς αρχών της Αρμενίας, οι οποίοι δεν μπορούν να αποδείξουν ότι τα τουρκικά αεροσκάφη και UAVs ενήργησαν κατά της χώρας.

Αυτά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μαύρη προπαγάνδα που σκοπεύει να συγκεντρώσει την υποστήριξη της κοινής γνώμης γύρω από την Αρμενία και δημιουργώντας μια ψευδή αντίληψη ότι η Τουρκία αντιτίθεται σε αυτή. Στην πραγματικότητα, αυτοί οι ισχυρισμοί δεν έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη από κανέναν εκτός από τους δικούς τους υποστηρικτές.

Από την άλλη πλευρά, οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν έχουν δείξει σε ολόκληρο τον κόσμο τις προηγούμενες ημέρες ότι έχουν την ικανότητα και τα προσόντα να επιτύχουν τη νίκη από μόνες τους, καθώς και την αποφασιστικότητα και την επιμονή να απελευθερώσουν τα κατεχόμενα εδάφη».

Πηγή: ethnos.gr