Βολογραφήματα....

Τους κινητοποίησε ή τους… ξεβόλεψε;

Η προχθεσινή πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λάρισας να προσφέρει 20.000 ευρώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για την προμήθεια αναγκαίων υλικών στη μάχη κατά του κορωνοϊού και άλλες 5.000 ευρώ στην 1η Στρατιά και την ΕΛΑΣ για την αγορά εξοπλισμού για τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς που δίνουν τη δική τους μάχη στον Έβρο, για κάποιους σήμανε ικανοποίηση, για κάποιους άλλους… ξεβόλεμα.

Είναι ώρα για τις επιχειρήσεις να δείξουν ότι βρίσκονται μέσα στην κοινωνία και αφουγκράζονται τις ανάγκες της, δήλωσε στο akroama.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, Σωτήρης Γιαννακόπουλος, ευελπιστώντας πως η πρωτοβουλία αυτή θα λειτουργήσει ως το «φαινόμενο της πεταλούδας» και θα ακολουθήσουν κι άλλα επιμελητήρια το παράδειγμα.

Να σημειωθεί ότι το πρώτο Επιμελητήριο που κινητοποιήθηκε, ήταν το Αθηνών, ενώ της Λάρισας ήταν το πρώτο περιφερειακό.

Σήμερα, είδαμε ότι και στη Μαγνησία υπάρχει ανάλογη δραστηριοποίηση, πρώτα με ανακοίνωση των μειοψηφιών του Επιμελητηρίου και στην συνέχεια με την ανακοίνωση της επιστολής Μπασδάνη στον διοικητή του Νοσοκομείου, που ζητάει να μάθει ποιες είναι οι ανάγκες, ώστε ο Φορέας να βοηθήσει.

Η χρονιά αυτή, είναι έτσι κι αλλιώς «χαμένη» αφού δράσεις εξωστρέφειας δεν πρόκειται να γίνουν (εκθέσεις, συναντήσεις κλπ) μια και δεν ξέρει κανείς πότε θα τελειώσει ο «εφιάλτης» του κορωνοϊού. Ας πάνε τουλάχιστον τα χρήματα των επιχειρηματιών για έναν καλό σκοπό, που αφορά όλη την κοινωνία.

Ας δείξουν, τουλάχιστον, στα Επιμελητήρια, ότι υπάρχουν και άλλοι λόγοι για να συνεδριάζουν από τις θέσεις των αντιπροέδρων και την ικανοποίηση των προσωπικών τους ματαιοδοξιών. Ας δείξουν, τέλος, ότι υπάρχει πραγματικός λόγος που βρίσκονται όλοι σε αυτές τις θέσεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ Δ. ΛΑΜΠΡΟΝΙΚΟΥ