ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το αναμενόμενο «ξέσπασμα» Μητσοτάκη στους υπουργούς για τις ευθύνες τους

Αναμενόμενο για τους καλά γνωρίζοντες ήταν το «ξέσπασμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο. Το στίγμα είχε δώσει το ethnos.gr τα τελευταία 24ωρα και το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε από τα λεγόμενα του πρωθυπουργού στους υπουργούς του, με βασική αφορμή το πινγκ πονγκ ευθυνών για το φιάσκο με τις μάσκες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο υπουργικό τόνισε ότι «θέλω να υπενθυμίσω ότι η ευθύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης είναι συλλογική. Όλοι μαζί πιστωνόμαστε τα θετικά της κυβερνητικής δράσης και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε, με αυτοκριτική διάθεση, την ευθύνη για τυχόν λάθη και μεριμνούμε για να τα διορθώσουμε. Δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό, οποιοσδήποτε υπουργός να μετακυλίει ευθύνες σε άλλους υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα».

«Εχουμε μπροστά μας δύσκολες προκλήσεις. Είμαστε συλλογικό όργανο και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη και των επιτυχιών μας αλλά και των όποιων αστοχιών μας», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Το παράδειγμα του υπουργείου Υγείας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη για το Open TV αυτή είναι η πρώτη φορά που υπήρξε τόσο έντονη αντίδραση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό συνέβη γιατί είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός είδε μία μετακύλιση ευθυνών, όπως για παράδειγμα στο ζήτημα με τη χρήση μάσκας στα σχολεία.

Παράλληλα πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τόνιζαν στο Open TV ότι «δεν γίνεται στη μάχη κατά του κορονοϊού να είναι μόνο του το υπουργείο Υγείας. Όπως επίσης δεν μπορεί να είναι μόνο του το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου στο θέμα του προσφυγικού. Όλα τα συναρμόδια υπουργεία θα πρέπει να “βάλουν πλάτη” και σε ενδεχόμενες αστοχίες να μην δείχνουν ο ένας τον άλλον αλλά να προσπαθούν όλοι μαζί να συνδράμουν τη δύσκολη κατάσταση». Στο μεταξύ σε ερώτημα του Open TV για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού δεν δόθηκε καμία απάντηση, ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και το ενδεχόμενο εκπλήξεων.

Πηγή: ethnos.gr