ΚΟΣΜΟΣ

Το τούνελ απολύμανσης του Πούτιν κλέβει καρδιές: «Ενδιαφέρον και από την Ελλάδα» λέει η εταιρεία

Το ενδιαφέρον πολλών χωρών, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα, έχει προκαλέσει ένα από τα «όπλα» με τα οποία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επέλεξε να πολεμήσει τον κορωνοϊό τόσο στο σπίτι του όσο και μέσα στο Κρεμλίνο.

Πρόκειται για τα τούνελ απολύμανσης που, σύμφωνα με το Sputnik έχουν εγκατασταθεί τόσο στην κατοικία του Ρώσου προέδρου στο Νόβο Ογκαριόβο όσο και στο Κρεμλίνο.

Η γενική διευθύντρια της κατασκευάστριας εταιρείας Όγκα Ιζράνοβα μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο αποκάλυψε μάλιστα ότι «άλλες χώρες, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδιαφέρονται τώρα… Σε αυτή τη φάση εργαζόμαστε ώστε να το πιστοποιήσουμε για την ευρωπαϊκή αγορά καθώς το ενδιαφέρον είναι μεγάλο».

Η Ιζράνοβα σημείωσε ότι η Ελλάδα, Εσθονία και Ισπανία έδειξαν ενδιαφέρον στην προμήθεια τούνελ απολύμανσης. Αλλά και πιο μακριά, το Περού και το Ισραήλ αποτελούν επίσης υποψήφιους αγοραστές.

«Συνεργαζόμαστε με τη Λευκορωσία και το Καζακστάν, μπορούμε εύκολα να πωλούμε εκεί τα προϊόντα μας και γι’ αυτό έχουμε όλα τα πιστοποιητικά», λέει η γενική διευθύντρια.

Σύμφωνα πάντα με την Ιζράνοβα, η Motor Technologies έχει ήδη λάβει εντολή από το Καζακστάν για την παράδοση 30 τούνελ απολύμανσης με την εταιρεία να παραδέχεται ότι οι επιβεβαιωμένες από την Προεδρία αναφορές των ρωσικών ΜΜΕ για την εγκατάσταση των συγκεκριμένων τούνελ στην οικία του Πούτιν και το Κρεμλίνο αύξησαν το ενδιαφέρον των πιθανών αγοραστών.

Όσοι περνούν από το ειδικά σχεδιασμένο και εγκατεστημένο έξω από το κτήριο, τούνελ, ψεκάζονται με απολυμαντικό από την οροφή και τα τοιχώματά του που καλύπτει ρούχα και άλλες εκτεθειμένες περιοχές του σώματος.

Πηγή: cnn.gr