ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Globe Theatre του Λονδίνου παρουσιάζει έργα του Σαίξπηρ μέσω live streaming

Το θέατρο αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές «ψυχοθεραπείες» του ανθρώπου. Αυτές τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, οι περισσότεροι άνθρωποι μένουν κλεισμένοι στο σπίτι τους, υπακούοντας στις οδηγίες της πολιτείας για ασφάλεια και προστασία.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο του περιορισμού για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, όλα τα πολιτιστικά ιδρύματα όπως μουσεία, βιβλιοθήκες, θέατρα και άλλοι χώροι έχουν κλείσει τις πόρτες τους για το κοινό. Προκειμένου όμως να διατηρήσουν το ενδιαφέρον του κόσμου, ορισμένοι πολιτιστικοί οργανισμοί αποφάσισαν να παρέχουν εικονικές περιηγήσεις στους χώρους τους (όπως Μουσεία και εικαστικοί χώροι) αλλά και θεατρικές παραστάσεις μέσω streaming.

Σύμφωνα με το Londonist, το περίφημο Globe Theatre στο Λονδίνο προσφέρει στο κοινό αυτό που επιθυμεί περισσότερο: απίστευτες παραστάσεις έργων του Σαίξπηρ.

Το Globe Theatre έχει καταγεγραμμένα στην ψηφιακή πλατφόρμα του πολλά θεατρικά έργα που έχει ανεβάσει στο παρελθόν, όπως το «Δωδέκατη Νύχτα» με τον Στίβεν Φράι, μία εκδοχή του «Κοριολανός» από τον ιαπωνικό θεατρικό θίασο Motoi Miura, μια γυναικεία παραγωγή του «Άμλετ» και μια παραγωγή του «Ο έμπορος της Βενετίας» με τον Τζόναθαν Πράις.

Συνολικά, μέσω live streaming είναι διαθέσιμες προς το κοινό 74 θεατρικές παραγωγές όχι όμως δωρεάν, αλλά έναντι 6 έως 12 λιρών Αγγλίας για την ενοικίαση.

Η διεύθυνση του θεάτρου διευκρινίζει ότι οι θεατρικές παραγωγές είναι απίστευτα διασκεδαστικές για τους θεατές, αλλά είναι και ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό περιεχόμενο για σπουδαστές που πρέπει να ακολουθήσουν το πρόγραμμα σπουδών τους, ενώ οι Σχολές τους παραμένουν κλειστές.