ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία στην Αταλάντη: 48χρονος έχασε την ζωή του κατά τη διάρκεια της εργασίας του

Τραγικό ατύχημα στην Αταλάντη – Σταμάτησε την λειτουργία του εργοστάσιο όπου πέθανε εργαζόμενος κάτω από αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες…

Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Αταλάντης καθώς ένας 48χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του ενώ εργάζονταν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamianow.gr, ο άτυχος 48χρονος έκανε εργασία με μηχάνημα του οποίου είναι χειριστής και -άγνωστο πώς προς το παρόν- έχασε τη ζωή του. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πέθανε από ασφυξία.

Έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες από το Α.Τ Λοκρών για να βρεθεί το πώς συνέβη το τραγικό συμβάν, ενώ το εργοστάσιο σταμάτησε τη λειτουργία του προς διευκόλυνση των Αρχών αλλά και λόγω πένθους για τον άτυχο άνδρα.

Ανακοίνωση από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας εκφράζει την απέραντη θλίψη και την οργή του για το νέο τραγικό εργατικό δυστύχημα στην Αταλάντη, όπου χθες το βράδυ έχασε τη ζωή του ένας εργαζόμενος 48 ετών, μετά από θανάσιμο χτύπημα κατά τη διάρκεια εργασιών στο μηχάνημα στο οποίο ήταν χειριστής.

Είναι αδιανόητο εν έτει 2021, εργαζόμενοι να χάνουν τη ζωή τους εν ώρα δουλειάς, γεγονός που αποδεικνύει δυστυχώς ότι βρισκόμαστε και παραμένουμε πολύ μακριά από την εφαρμογή και την τήρηση μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Π.Ε. Φθιώτιδας επανειλημμένα τονίζει την υποστελέχωση του Σ.ΕΠ.Ε., την ανυπαρξία προληπτικών ελέγχων, την ανυπαρξία εκπαίδευσης του προσωπικού και την έλλειψη διαβούλευσης των επιχειρήσεων με το προσωπικό για θέματα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Δυστυχώς ο φόρος αίματος που πληρώνει η εργατική τάξη είναι βαρύς.

Έχουμε χρέος όλοι μαζί, κυβέρνηση-εργοδότες-εργαζόμενοι να προχωρήσουμε άμεσα σε ουσιαστική συνεργασία ώστε να βάλουμε ένα τέλος στα εργατικά ατυχήματα στη χώρα μας.

Ζητούμε από τους αρμόδιους φορείς, και από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα να εξετάσουν άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν εδώ και τώρα ευθύνες όπου και σε όποιους αναλογούν.

Απαιτούνται άμεσα κατάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να γίνουν αυστηρότεροι οι έλεγχοι και οι ποινές για την τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας από όλους, ώστε να κλείσει επιτέλους η μαύρη λίστα με τα εργατικά δυστυχήματα. Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας.

zougla.gr