Λόγια του Αέρα

“Τροφή” για προβληματισμό….

Ένταση σημειώθηκε στη χθεσινή συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου στο Βόλο, με τους φοιτητές να αντιδρούν στην παρουσία στελεχών, μελών και πρώην Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία.

Οι φοιτητές ζητούσαν την απομάκρυνση των παραπάνω, με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθούν να εκτονώσουν την ένταση και να τους εξηγούν για τους λόγους που βρίσκονται και συμμετέχουν, ωστόσο οι φοιτητές ζητούσαν να αποχωρήσουν κι αφού το επιθυμούν να κάνουν δική τους πορεία.

Δεν έλειψαν κι οι έντονες αντεγκλήσεις και τα σπρωξίματα, μεταξύ φοιτητών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι φοιτητές επαναλάμβαναν ότι η συγκέντρωση καλείται από τους φοιτητικούς συλλόγους και όπως φώναζαν “Ας σκέφτονταν πριν ψηφίσουν αυτά που ψήφισαν”.

Δεν ήταν και λίγοι αυτοί που φώναζαν στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσουν ήρεμα από την συγκέντρωση χωρίς να προκαλούν, φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα για τα κόμματα και τον Δήμο Βόλου.

Μάλιστα κάποια μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν χαρακτηριστικά “Δημιούργησαν ένταση από το πουθενά. Πάλι θα γράφουν οι εφημερίδες αύριο”, ενώ προς τους φοιτητές έλεγαν “Δεν ξέρετε τι σημαίνει ενότητα?”.

Η αλήθεια είναι ότι μπορεί στην Αθήνα η αντίστοιχη παρουσία μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να μην προκάλεσε σε τέτοιο βαθμό, αν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπήρξε πλήθος σχολίων για την παρουσία του στην συγκέντρωση και την αποχώρησή του, λίγο πριν η πορεία φτάσει στην αμερικανική πρεσβεία, ωστόσο εδώ είναι Βόλος.

Ίσως τα όσα σημειώθηκαν χθες, να αποτελέσουν “τροφή” για προβληματισμό, περισυλλογή κι ένα “καμπανάκι” προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για να αναρωτηθούν και να σκεφτούν από την πλευρά τους, για τη χθεσινή ένταση και τα όσα διαδραματίστηκαν….