ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Είστε πολιτικά εκτεθειμένος όσο καλύπτετε την κ. Μενδώνη – Διαχωρίζω τη θέση μου από όσα ανεύθυνα γράφονται στα social

«Εδώ και ένα περίπου μήνα βρισκόμαστε μπροστά σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Μπροστά σε αποτρόπαια εγκλήματα. Αλλά και μπροστά σε ένα μεγάλο σκάνδαλο που αφορά την απόπειρα συγκάλυψης αυτών των αποτρόπαιων πράξεων», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής. Ο κ. Τσίπρας είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι είναι πολιτικά εκτεθειμένος όσο καλύπτει την κ. Μενδώνη ενώ πήρε σαφείς αποστάσεις από όσα ανεύθυνα γράφονται στα social media.
«Αν όμως κάποιο τεκμήριο αθωότητας αμφισβητείται σήμερα πολύ σοβαρά κύριε πρωθυπουργέ, αυτό είναι το τεκμήριο της δικής σας πολιτικής, επαναλαμβάνω πολιτικής, αθωότητας» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή.

«Γιατί όσο και να προσπαθείτε να αλλάξετε τη συζήτηση, μια βαριά σκιά πλανάται σήμερα μέσα στην αίθουσα της Βουλής. Πίσω σας και πάνω σας, κύριε Μητσοτάκη. Η σκιά της κυρίας Μενδώνη», υπογράμμισε

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «ένα μεγάλο σκάνδαλο που αφορά την απόπειρα συγκάλυψης αυτών των αποτρόπαιων πράξεων» και σημείωσε: «Μην απευθύνεστε, λοιπόν, και μην απαντάτε στον ΣΥΡΙΖΑ, στο κόσμο που μας παρακολουθεί δώστε απαντήσεις.

Εγώ, ακριβώς επειδή σε αυτόν το κόσμο θέλω να απευθυνθώ, θέλω να ξεκινήσω τη τοποθέτησή μου όχι με εσάς, αλλά με ένα μεγάλο ευχαριστώ στα θύματα που τόλμησαν.

Στα παιδιά και τα κορίτσια, τις γυναίκες και τους άνδρες, που κουβαλούσαν και κουβαλούν ένα βαθύ τραύμα στη ψυχή του. Κι όμως βρήκαν το θάρρος όχι μόνο να ανοίξουν τη ψυχή τους και να δείξουν τις πληγές τους. Αλλά βρήκαν το θάρρος και να υποδείξουν τους ενόχους. Παρά το ότι πολλοί από αυτούς ήταν πολύ ψηλά. Με μεγάλη εξουσία ή με στενές διασυνδέσεις με την εξουσία. Βρήκαν τη δύναμη και ύψωσαν τη φωνή τους, τη προσωπική τους μαρτυρία, ως φράγμα απέναντι στη λήθη, στην ανοχή και στη συγκάλυψη. Ανοίγοντας το δρόμο για τη δικαιοσύνη και τη κάθαρση. Και προστατεύοντας έτσι, εκατοντάδες άλλα παιδιά, αγόρια και κορίτσια στο μέλλον. Σ’ αυτές και σ’ αυτούς οφείλεται η μεγάλη συζήτηση που άνοιξε στην κοινωνία, αλλά και στο πολιτικό σύστημα».

libre.gr