ΚΟΣΜΟΣ

Τσετσενία: 200 άτομα στην κηδεία του δολοφόνου του Σ. Πατί

Η κηδεία του δολοφόνου του Γάλλου καθηγητή Ιστορίας Σαμουέλ Πατί, που αποκεφαλίστηκε την 16η Οκτωβρίου στα προάστια του Παρισιού επειδή έδειξε καρικατούρες του Μωάμεθ στους μαθητές του, φέρεται να πραγματοποιήθηκε χτες στην Τσετσενία.

Κηδεία… ήρωα στον δολοφόνο του καθηγητή

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε, οι παρευρισκόμενοι στην κηδεία, στο χωριό Σαλάζι, ακούγονται να φωνάζουν το γνωστό «Allahu Akbar» (ο Θεός είναι μεγάλος), για τον 18χρονο, η σορός του οποίου επέστρεψε στην Τσετσενία από τη Γαλλία το Σάββατο. Ο Ανζόροφ, τον οποίο συμπατριώτες του χαρτακτηρίζουν «λιοντάρι του Ισλάμ», πυροβολήθηκε από τη γαλλική αστυνομία κι έπεσε νεκρός, λίγα λεπτά μετά τον αποκεφαλισμό του δάσκαλου στα προάστια του Παρισιού στις 16 Οκτωβρίου.

Δημοσιεύσεις στο Telegram φέρονται να δείχνουν βίντεο της κηδείας και ένα σχετικά μεγάλο πλήθος να τραγουδά στα Τσετσενικά συνοδεύοντας το φέρετρο του τρομοκράτη. Σύμφωνα με το «Baza», περίπου 200 άτομα, συγγενείς και φίλοι της οικογένειας Ανζόροφ παρευρέθηκαν στην κηδεία και περισσότεροι από 60 αστυνομικοί βρέθηκαν στο χωριό.

Πηγή: in.gr