Ευθέως

Υβριστής πολλάκις

Ο Παύλος Πολάκης με τις δημόσιες δηλώσεις του με αναγκάζει να ασχολούμαι μαζί του…πολλάκις. Δεν το κάνω από μαζοχισμό. Άλλωστε, δε μου είναι εύκολο από την ανάλυση ενός σοβαρού εθνικού θέματος τη μια μέρα να περνώ την άλλη μέρα στο σχολιασμό των ανεκδιήγητων σχολίων του εν λόγω πολιτικού προσώπου. Είναι σαν να προσγειώνομαι σε ένα δύσοσμο έλος μετά από μια πτήση πάνω από μιαν αναζωογονητική θάλασσα.

Αν ο Π.Πολάκης δεν ήταν σκιά του Αλέξη Τσίπρα και δεν είχε κανένα σημαίνοντα ρόλο στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα μπορούσα να προσπεράσω οποιαδήποτε δήλωσή του σφυρίζοντας αδιάφορα. Όμως συχνά-πυκνά βρίσκεται στο πολιτικό προσκήνιο, εκπροσωπώντας εκ των πραγμάτων τον πολιτικό του χώρο. Επομένως, ως σημαίνων παίκτης στα πολιτικά μας πράγματα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος και ασχολίαστος.

Ο Π.Πολάκης έχει μιαν ακατανίκητη ροπή προς την οξύτητα του λόγου. Δεν τον ενδιαφέρει και δεν τον εκφράζει ο ήπιος λόγος. Αυτόν τον ξορκίζει: ¨”Στα όρη, στα άγρια βουνά!” Έλκεται από την “αψάδα” της ορεινής καταγωγής του. Αλλά δεν του φτάνει αυτό! Έτσι, περνάει στο χώρο της πρόκλησης, της προσβολής, της ύβρης και της συκοφαντίας. Επιδιώκει πάντα ο λόγος του να μπορεί να αποτελέσει ατάκα κατάλληλη να χρησιμοποιηθεί ως τίτλος σε εφημερίδα ή τηλεόραση λόγω της απρόκλητης προκλητικότητάς του. Θέλει να προκαλέσει ο άνθρωπος, πώς το λένε! Επιθυμεί να γίνει σούσουρο γύρω από το όνομά του. Αυτός είναι ο στόχος του.

Ένας από τους αγαπημένους στόχους του ήταν και είναι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας και η σύζυγός του. Έχει ξιφουλκήσει εναντίον τους άπειρες φορές. Η τελευταία του…φιλοφρόνηση προς τον…σεσημασμένο στόχο του ήταν σε πρόσφατη ανάρτησή του στο fb, που βεβαίως έσπευσε να φιλοξενήσει στο DOCUMENTO ο ομογάλακτός του Κώστας Βαξεβάνης: “Ελεεινέ και τρισάθλιε αρχιτραπεζίτη, την άλλη φορά τίποτε δεν θα είναι το ίδιο!” Είπατε τίποτε για βρισίδι; Για τραμπουκισμό;

Ο Π.Πολάκης είναι το αγλάισμα “του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς”. Αν κρίνει κανείς από τα like που συγκεντρώνουν οι αναρτήσεις του μεταξύ των ομοϊδεατών του, τότε βγάζει το αβίαστο συμπέρασμα ότι είναι το καύχημά τους, το είδωλό τους! Αυτό που τους διαφεύγει βέβαια είναι ότι με τέτοιες συμπεριφορές το σκάφος του ΣΥΡΙΖΑ θα βυθιστεί αύτανδρο στις επόμενες εκλογές, οποτεδήποτε κι αν γίνουν…