ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΥΠΠΟ: 100 χρόνια από τη γέννηση του Αντώνη Σαμαράκη -Μενδώνη, Δανδουλάκη, Μπαμπινιώτης, διαβάζουν έργα του

Γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Αντώνη Σαμαράκη, το ΥΠΠΟ παρουσιάζει στο διαδίκτυο, από 6 ως 13 Απρίλη, μια σειρά από ολιγόλεπτα βίντεο με τίτλο «Μιλώντας για τον Αντώνη Σαμαράκη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΥΠΠΟ: Περιηγηθείτε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο μέσα σε 13 λεπτά -Με ένα μόνο κλικ [βίντεο]
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 05|04|2020 | 08:10

ΥΠΠΟ: Δύο ορεινά πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου για τον κατάλογο της UNESCO -Οι ιδιαιτερότητές τους
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 31|03|2020 | 14:07

Ο Αντώνης Σαμαράκης, πιο επίκαιρος από ποτέ, αντλεί τα θέματά του από τον ανθρωπισμό και την ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των παιδιών.

Εκδηλώσεις του ΥΠΠΟ για την προώθηση του λογοτεχνικού έργου
Η σύζυγός του και οι φίλοι του μιλούν για τον Αντώνη και διαβάζουν αποσπάσματα που έχουν οι ίδιοι επιλέξει: Ελένη Σαμαράκη, Κάτια Δανδουλάκη, Γιώργος Μπαμπινιώτης, Γιάννης Ξανθούλης, Εύη Κυριακοπούλου, Γιάννης Μπουτέας, Δημήτρης Κουρεμπανάς και Λίνα Μενδώνη.

Η Ελένη Σαμαράκη διαβάζει Αντωνη Σαμαράκη στο παρακάτω βίντεο

Η σειρά «Μιλώντας για τον Αντώνη Σαμαράκη» εντάσσεται στις εκδηλώσεις και τις δράσεις που πραγματοποιεί το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για την προώθηση του λογοτεχνικού του έργου.
Σημειώνεται ότι έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία, εκδηλώσεις στο Λονδίνο, (Hellenic Centre) στις 20 Νοεμβρίου 2019, στο Παρίσι (Maison de la Grèce) στις 19 Δεκεμβρίου 2019, καθώς και στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, στις 25 Φεβρουαρίου 2020.

Τα βίντεο μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politismos/yppo-100-hronia-apo-gennisi-toy-antoni-samaraki