ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Novartis: Μέρος της δικογραφίας έστειλε η εισαγγελία Διαφθοράς στην προανακριτική

Τον Άρειο Πάγο και την προανακριτική επιτροπή της Βουλή εξακολουθεί να αγνοεί η εισαγγελία Διαφθοράς θέτοντας προσκόμματα στην διερεύνηση της σκευωρίας Novartis.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr, η εισαγγελέας Διαφθοράς απαντώντας στο αίτημα της προανακριτικής να διαβιβαστούν όλα τα έγγραφα που έχει στο συρτάρι της, μεταξύ των οποίων, τουλάχιστον, 6 άγνωστες εκθέσεις του FBI, έστειλε πριν απο λίγες ώρες ψηφιακό δίσκο με διαβιβαστικό που αναφέρει «σας αποστέλλουμε μέρος της δικογραφίας Novartis».

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι το CD περιλαμβάνει μέρος της γνωστής δικογραφίας κατά των δέκα πολιτικών προσώπων και κάποια επιπρόσθετα έγγραφα “άνευ ουσίας” όπως υποστηρίζουν. Σε κάθε περίπτωση, αναφέρουν, ότι λείπουν οι εκθέσεις του FBI αλλά και τα ερωτήματα που τέθηκαν απο την εισαγγελία διαφθοράς προς τις αμερικανικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Φεβρουαρίου 2020 ο αντεισαγγελέας του Α.Π., Ευάγγελος Ζαχαρής σε επιστολή του προς την Τουλουπάκη ανέφερε: “Με το ανωτέρω σχετικό σας γνωρίζουμε ότι από την ελληνική έννομη τάξη ουδεμία απαγόρευση τίθεται στην αναζήτηση κρίσιμων εγγράφων κατά την ποινική προδικασία και ουδεμία υπηρεσία εντός ή εκτός της επικράτειάς μας δικαιούται να θέτει περιορισμούς ή απαγορεύσεις στην ποινική διαχείριση και εκτίμηση κρίσιμων εγγράφων, με μόνη εξαίρεση την προβλεπόμενη από τις διατάξεις του άρθρου 263 του ΚΠΔ.

Κατόπιν αυτού επιβάλλεται να αποστείλετε τόσον προς ημάς, όσον και προς τον Πρόεδρο της ανωτέρω ειδικής Κοινοβουλευτικής επιτροπής κάθε κρίσιμο για την κατά νόμο ποινική διερεύνηση της προκείμενης υποθέσεως έγγραφο, το οποίο συντελεί στην αποκάλυψη της αλήθειας”.

protothema