ΚΟΣΜΟΣ

Φονική πυρκαγιά σε νοσοκομείο με ασθενείς Covid στο Βουκουρέστι

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε κεντρικό νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Ρουμανίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις ασθενείς. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται επίσης 19 ασθενείς με κορονοϊό.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο ισόγειο του νοσοκομείου αναγκάζοντας τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να το εκκενώσουν, απομακρύνοντας περίπου 100 ασθενείς.

Προς το παρόν παραμένει αδιευκρίνιστος ο αριθμός των τραυματιών από την πυρκαγιά, την οποία έπειτα από ώρες έθεσαν υπό έλεγχο οι δυνάμεις της πυροβεστικής.

«Τρεις ασθενείς εντοπίστηκαν νεκροί και ένας τέταρτος πέθανε στη συνέχεια», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας, Ραέντ Αραφάτ, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για ασθενείς με Covid-19. «Περίπου 120 ασθενείς που βρίσκονταν στην ίδια πτέρυγα απομακρύνθηκαν», δήλωσε από την πλευρά του εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών της χώρας (ISU).

Προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς, πρόσθεσε.

Στις 14 Νοεμβρίου 10 ασθενείς με Covid-19 έχασαν τη ζωή τους από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου της Πιάτρα- Νέαμτς.

efsyn.gr