ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Παρέμβαση έξω από γραφείο βουλευτή της ΝΔ για τα «κλειστά κέντρα προσφύγων σε ακατοίκητα νησιά»

Να πει ανοιχτά από ποιους προτάθηκε αρχικά η ιδέα να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα σε ακατοίκητα νησιά ή σε υπεράκτιες πλατφόρμες, κάλεσαν οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες της παρέμβασης που έλαβε χώρα έξω από το βουλευτικό γραφείο του Μανούσου Βολουδάκη.

Παρέμβαση έξω από το γραφείο του Μανούσου Βολουδάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του βουλευτή της ΝΔ περί κλειστών κέντρων σε ξερονήσια για τους αιτούντες άσυλο. Η δράση οργανώθηκε από τη συνέλευση αλληλεγγύης στη Ρόζα Νέρα, ενώ συμμετείχε και το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων.

Ο βουλευτής είχε χρησιμοποιήσει μάλιστα ως «παράδειγμα» την πολιτική της κυβέρνησης της Αυστραλίας να φυλακίζει πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο στο απομονωμένο νησί Ναούρου του νότιου Ειρηνικού, πρακτική που έχει καταγγείλλει στο παρελθόν η Διεθνής Αμνηστία. Το γεγονός αυτής της «πρότασης» εξόργισε τις αντιρατσιστικές συλλογικότητες, «μάλιστα σε μια περίοδο που αναμένεται η καταδίκη της ακροδεξιάς-νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής», όπως τονίζεται.

left.gr