ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Χαρδαλιάς: Ένα βήμα πριν πάρουμε μέτρα σε Μύκονο και Ίο – «Πρασίνισε» ξανά η Αλόννησος

Ακόμη μια Πέμπτη με… αγωνία για το πώς «κινείται» ο κορονοϊός στην Ελλάδα, καθώς συναγερμός έχει σημάνει σε κυβέρνηση και ειδικούς όσο κοντεύουμε στην τελική ευθεία για τον Δεκαπενταύγουστο, οπότε και αναμένεται να κορυφωθεί το νέο κύμα της πανδημίας.

Οι ειδικοί έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για εκρηκτικούς αριθμούς κρουσμάτων μέσα στον Αύγουστο. Ίος, Πάρος, Μύκονος, Τήνος, Ρόδος, Ζάκυνθος είναι πολύ κοντά σε lockdown, ενώ σταθερά υψηλό είναι το ιικό φορτίο στην Κρήτη.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγούνται να λειτουργήσουν τα ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα με εμβολιασμένους τους γέροντες και τους φροντιστές, το ίδιο και τα γυμναστήρια.

«2.696 νέα κρούσματα σήμερα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ», όπως είπε ξεκινώντας την καθιερωμένη ενημέρωση η Βάνα Παπαευαγγέλου, ενώ αναφορικά με την γεωγραφική κατανομή τόνισε πως από τα 2.696 νέα κρούσματα, τα 905 εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 304 στην Θεσσαλονίκη, τα 120 στο Ηράκλειο και τα 108 στα Χανιά.

Επιπλέον τόνισε ότι με βάση τα στοιχεία, στην επόμενη εβδομάδα θα συνεχιστεί η… άνοδος σε ό, τι αφορά τα κρούσματα και τις νοσηλείες, συστήνοντας για ακόμη μια φορά σε όλους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, να το πράξουν.

Σημείωσε, πάντως, ότι ακόμη και οι εμβολιασμένοι πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα.

Χαρδαλιάς: «Ένα βήμα πριν τα νέα μέτρα σε Μύκονο και Ίο»
Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, ανακοινώνοντας τον νέο επιδημιολογικό χάρτη της Ελλάδας.

Στην συνέχεια έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Μύκονο και στην Ίο, λέγοντας πως βρίσκονται… ένα βήμα από το να υιοθετηθούν μέτρα όπως αυτά που ανακοινώθηκαν για την Μύκονο πριν 15 ημέρες και ήρθησαν την Δευτέρα, 26.07.2021.

«Ζητούμε από τις τοπικές Αρχές, τους επισκέπτες και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να τηρούν με μεγάλη προσοχή τα μέτρα και τους κανόνες ειδικά στους χώρους υψηλού συγχρωτισμού», είπε.

Ανησυχία προκαλεί επίσης η επιδημιολογική εικόνα σε:
Ζάκυνθο
Τήνο
Λευκάδα
Σαντορίνη
Πάρο
Ρόδο.
Είπε πως στις περιοχές αυτές παρατηρείται έντονη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου με σταθερά αυξητικές τάσεις να καταγράφονται ειδικά το τελευταίο δεκαήμερο.

Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης
Όπως προαναφέραμε, ο Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασε την επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας για την πορεία της πανδημίας της νόσου Covid-19.

Ο Επιδημιολογικός Χάρτης επικαιροποιείται μετά και τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων:

  • Οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κοζάνης, Φλώρινας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μεσσηνίας και Τήνου, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πορτοκαλί (Επίπεδο 3)
  • Οι Δήμοι Σπετσών, Παξών, και Χίου ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πορτοκαλί (Επίπεδο 3)
  • Οι Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ξάνθης και Άρτας, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2)
  • Οι Δήμοι Αγκιστρίου, Λήμνου, Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Αμοργού, Αστυπάλαιας, Καρπάθου, Μεγίστης, Πάτμου και Σύμης, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2)
  • Οι Δήμοι Λέρου, Μήλου και Σίφνου πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2)
  • Οι Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Γρεβενών πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2)
  • Οι Δήμοι Αλοννήσου, Κιμώλου, Λειψών και Σκύρου, πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πράσινο (Επίπεδο 1).

Πηγή: newsit.gr