ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χορηγοί αποχωρούν από την εκπομπή της Στεφανίδου για τη στάση της στην υπόθεση Λιγνάδη

Ο τρόπος με τον οποίον η Τατιάνα Στεφανίδου προσέγγισε την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και ευρύτερα του ελληνικού Me Too εκτός από κοινωνικές αντιδράσεις φαίνεται να προκάλεσε και την αντίδραση μέρους των χορηγών. Γνωστή εταιρεία όταν κλήθηκε να σχολιάσει δημοσίως τη στάση της παρουσιάστριας είπε ότι «διαφωνεί με την πολιτική της εκπομπής “ΤLive” με παρουσιάστρια την κυρία Τατιάνα Στεφανίδου για το κοινωνικό κίνημα #MeTooGR (ευαισθητοποίηση κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης) και, αφουγκραζόμενη τον παλμό της κοινωνίας, έχει δρομολογήσει την απόσυρση της χορηγίας της από την εν λόγω εκπομπή». Αντίστοιχες κινήσεις φαίνεται να έχουν κάνει και άλλες εταιρείες- χορηγοί.

«Η εταιρεία καθιστά σαφές ότι, διαφωνεί με την πολιτική της εκπομπής “ΤLive” με παρουσιάστρια την κυρία Τατιάνα Στεφανίδου για το κοινωνικό κίνημα #MeTooGR (ευαισθητοποίηση κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης) και, αφουγκραζόμενη τον παλμό της κοινωνίας, έχει δρομολογήσει την απόσυρση της χορηγίας της από την εν λόγω εκπομπή», σημειώνεται σε ανάρτηση γνωστής εταιρείας έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τον τρόπο με τον οποίον παρουσιάστηκε η προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη από την εκπομπή.

Μια άλλη εταιρεία εκ των χορηγών όταν κλήθηκε μέσω Instagram από followers να τοποθετηθεί ανακοίνωσε πως θα κάνει κάποιες κινήσεις: «Δεν το γνωρίζουμε, ευχαριστούμε για την ενημέρωση, θα το επιμεληθούμε αμέσως».

Ακόμα, μια εταιρεία που εμφανίζεται στους χορηγούς ξεκαθάρισε πως αν αναφέρεται το όνομά της στους τίτλους με τους χορηγούς, αυτό συμβαίνει λόγω των «αναλώσιμων αποθεμάτων που έχει από παλιότερες συνεργασίες το τμήμα μακιγιάζ του εν λόγω σταθμού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες, η Τατιάνα Στεφανίδου είχε αναφέρει μεταξύ άλλων, σχολιάζοντας τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη πως: «Η μάσκα κρύβει το πρόσωπο. Ο σκούφος κρύβει τα μαλλιά. Το βλέμμα όμως είναι ελεύθερο. Αυτό το βλέμμα είναι ένα βλέμμα που μιλάει. Είναι το βλέμμα του φόβου, της αποτυχίας, της απόγνωσης και θα πούμε κιόλας για το πώς πέρασε τη νύχτα στα κρατητήρια ο Δημήτρης Λιγνάδης».

thepressproject.gr