Βολογραφήματα....

Όλοι τους… και μόνος του…

Η «τρίπλα» Αγοραστού – Κολυνδρίνη αναφορικά με την κατασκευή του εργοστασίου SRF δεν είχε μόνο το νόημα της διατήρησης της εκπεφρασμένης θέσης της περιφέρειας – θες από ανάγκη; Θες από ευαισθησία; – για το περιβάλλον.

«Πίσω από τις γραμμές» βλέπει κανείς ότι ουσιαστικά ο Δήμαρχος Βόλου που τόσο πολύ επιμένει για το εργοστάσιο, που ενδιαφέρεται να πείσει μια ολόκληρη πόλη ότι καλύτερα να καίμε σκουπίδια που ξέρουμε, παρά να φέρνουμε αυτά που δεν ξέρουμε, έχει στην πραγματικότητα μείνει μόνος του.

Οι διαρκείς αντιδράσεις του κόσμου, δεν προέρχονται μόνο από το υπόλοιπο 43% που δεν ψήφισε τη δημοτική Αρχή στις περσινές εκλογές, αλλά εκτείνονται σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό. Το 57% του εκλογικού αποτελέσματος το λες και «περσινά ξινά σταφύλια» αφού σε καμία περίπτωση δε δίνει «λευκή επιταγή» σε όποιον το κατέκτησε να πράττει ό,τι θέλει και να μην υπολογίζει την κοινή γνώμη.

Η επιμονή του δήμου Βόλου στην κατασκευή του εργοστασίου, δεν ξέρουμε πια από ποιον θα μπορούσε να στηριχθεί. Από τους κυβερνητικούς βουλευτές; Δύο από αυτούς έσπευσαν ήδη με δηλώσεις τους να σχολιάσουν τα αποτελέσματα της μελέτης για την αερορύπανση στον Βόλο, συνεπώς λογικά θα τάσσονται αντίθετοι και σε κάθε επιπλέον δραστηριότητα που θα την επιβαρύνει. Από τους επιστημονικούς φορείς; Αυτοί σωρηδόν δηλώνουν ότι πρέπει να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για την καταπολέμηση του προβλήματος. Από τον γ.γ. Τουρισμού που τυγχάνει και δημοτικός σύμβουλος; Αμφίβολο… από τους πολίτες; αρκεί μία «βόλτα» στα κοινωνικά δίκτυα για να δει κανείς πως το κλίμα δεν είναι ευνοϊκό. Από την Περιφέρεια πάλι… με την απόφαση αυτή που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο, επιβεβαιώνεται πως μεταξύ πλατείας Ρ. Φεραίου και Ιωλκού υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Αυτό που θα έχει ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα, θα είναι να δούμε πώς θα χειριστεί το θέμα η δημοτική Αρχή. Είτε ο Αχιλλέας Μπέος θα το πάρει πάνω του και ως άλλος Πολάκης θα αναφωνήσει «όλοι σας και μόνος μου» είτε θα το… ξανασκεφτεί και ξαφνικά το εργοστάσιο θα γίνει μεν, αλλιώς δε!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΝΙΚΟΥ