Βολογραφήματα....

Όταν είσαι καλός άνθρωπος αυτό (παρα)βγαίνει προς τα έξω!

Είσαι τώρα καλός άνθρωπος. Φιλεύσπλαχνος, που συμπονάς όσους δεν έχουν την πολυτέλεια να αγοράσουν καινούργια ρούχα, που εσένα για κάποιο λόγο σου περισσεύουν. Είτε γιατί έχεις τη δυνατότητα να αγοράζεις καινούργια σε κάθε σεζόν είτε γιατί αδυνάτισες/ πάχυνες ή τα βαρέθηκες τέλος πάντων και είπες να πάρεις άλλα, μετά από αιματηρές οικονομίες.

Καλά κάνεις, λοιπόν, και απευθύνεσαι στον «τοίχο της καλοσύνης», σε ένα από τα πολλά σημεία που έχουν δημιουργηθεί στο Βόλο, εκεί όπου μπορεί ο καθένας να αφήσει ρούχα ή άλλα πράγματα που δεν του χρειάζονται πια, για να τα πάρουν άλλοι άνθρωποι που τα έχουν ανάγκη και που ντρέπονται να ζητήσουν από τις κοινωνικές υπηρεσίες ή την Εκκλησία.

Τι πιο λογικό, να φροντίσεις να είναι καθαρά, σιδερωμένα και τοποθετημένα σε σακούλες.

Όχι δα! Είπαμε, είσαι καλός άνθρωπος αλλά δεν είσαι και ο Ερυθρός Σταυρός! Σιγά τώρα, μην κάθεσαι να πλένεις και να σιδερώνεις αυτά που θα βάλουν οι φτωχούληδες…

Και κάνεις το πλέον απλό: Παίρνεις τα ρούχα, τα πετάς όπως – όπως στο πεζοδρόμιο και τέλος πάντων ας κάνουν κάτι πια κι αυτοί οι φτωχοί, όλα έτοιμα τα θέλουν από σένα, τον άνθρωπο τον καλό, τον πονετικό, που θα κοιμηθεί με ήσυχη την συνείδησή του το βράδυ, γιατί την ημέρα έκανε την καλή του πράξη.

*Η εικόνα είναι από την οδό Μεταμορφώσεως, μπροστά από τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Μητρόπολης…

ΚΑΤΕΡΙΝΑ Δ. ΛΑΜΠΡΟΝΙΚΟΥ