Λόγια του Αέρα

Όταν η ατομική ευθύνη…πάει για μπύρες

Καθημερινές είναι οι εικόνες από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, όπου άτομα διαφόρων ηλικιών, συγκεντρώνονται σε πλατείες, παγκάκια, με μπύρες και ποτά take away στο χέρι.

Το “πάμε , πλατεία” αποτελεί πλέον το πιο γνωστό σλόγκαν, δεδομένου του κόσμου που βλέπουμε καθημερινά να συγκεντρώνεται σε αυτές.

Το κατά πόσο ωστόσο ο κόσμος όμως αντιλαμβάνεται την κατάσταση που βιώνουμε, δεδομένου όπως λένε και οι ειδικοί ότι, ούτε η πανδημία έχει περάσει, αλλά και τα νούμερα με τα κρούσματα αντικατοπτρίζουν τις προσπάθειες που έγιναν το περασμένο 14ήμερο, “γεννά” μεγάλα ερωτηματικά.

Η ατομική ευθύνη για την οποία όλοι μιλάμε κι όλοι ευαγγελιζόμαστε, θα πρέπει να φανεί στην πράξη.

Σίγουρα οι ζεστές βραδιές με φεγγαράδα, σε κάποια πλατεία, ή παγκάκι, ή παραλία, είναι μοναδικές….ωστόσο το ίδιο μοναδική και ξεχωριστή είναι η υγεία όλων μας.

Δεν μπορώ να εξηγήσω αν είναι κάποια αντίδραση ή έλλειψη όχι μόνο ατομικής αλλά και κοινωνικής ευθύνης, αλλά σίγουρα δεν είναι εικόνες που μας βοηθούν να συμβάλλουμε στον περιορισμό μετάδοσης της νόσου.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι, υπήρχαν σκέψεις ν’ ανοίξουν μεγάλοι χώροι,  ωστόσο η συμπεριφορά των πολιτών και ο άναρχος συγχρωτισμός που παρατηρείται, δεν βοηθούν σε καμία περίπτωση.

Πρέπει να μάθουμε να ζούμε διαφορετικά και για να γίνει αυτό, χρειάζεται υπευθυνότητα απ’ όλους κι από τον καθένα ξεχωριστά…