Λόγια του Αέρα

Όταν ο σεβασμός πάει περίπατο…

Η αντιπυρική περίοδος έληξε στις 31 Οκτωβρίου και οι περισσότεροι που ασχολούνται με αγροτικές εργασίες, έχουν ήδη βάλει μπρος και ξεκινούν τις καύσεις υπολειμμάτων από καλλιέργειες και κλαδέματα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, δέχεται καθημερινά κλήσεις από συμπολίτες μας που ζητάνε συμβουλές για την καύση, αλλά και από συμπολίτες που εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για “γείτονες που καίνε κλαδιά και τους έχουν μπαφιάσει στον καπνό” όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Σε αυτή τη χώρα, ο σεβασμός στον πλησίον μάλλον φαίνεται να πηγαίνει περίπατο.

Σίγουρα είναι δικαίωμα του καθενός από την στιγμή που του επιτρέπει ο Νόμος να προχωρήσει σε συγκεκριμένες εργασίες κι ενέργειες, ωστόσο κατά πόσο σεβόμαστε και τον διπλανό μας? Τον γείτονά μας? Τον πλησίον μας? Που πήγε ο διάλογος κι η συζήτηση?

Έχουμε μάθει να γυρίζουμε την πλάτη και να μη μας ενδιαφέρει τι κάνει ο διπλανός μας ή να τον ενημερώνουμε στα πλαίσια καλής γειτονίας που θα πρέπει να μας διακατέχει όλους, όταν έχουμε σκοπό να προβούμε σε ενέργειες που θα επηρεάσουν κι εκείνον, ωστόσο είμαστε πρώτοι στο να κάνουμε παράπονα και καταγγελίες για τον γείτονα και τον πλησίον όταν κάτι μας ενοχλήσει….