Βολογραφήματα....

300 αυτοκίνητα, 300 θέσεις στάθμευσης, κανένα σχέδιο

300 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα θα απομακρύνει από τους δρόμους της πόλης ο Δήμος Βόλου. 300 πολύτιμες θέσεις στάθμευσης, δηλαδή, θα εξασφαλιστούν για τους πολίτες που ψάχνουν καθημερινά για πάρκινγκ με το κιάλι, αν και, φυσικά δεν θα είναι όλες στο κέντρο της πόλης.

Πρόκειται για ένα τρομακτικό νούμερο, αν το καλοσκεφτεί κανείς, που αντιστοιχεί σε ένα μικρό χωριό.

Είναι αρκετή, όμως, η λύση μόνο της απομάκρυνσης των αυτοκινήτων από τους δρόμους; Σαφώς όχι.

Έχει γίνει, πλέον, κατανοητό πως όσα πάρκινγκ και να κατασκευαστούν, το κυκλοφοριακό πρόβλημα θα εξακολουθήσει.

Ποιος φταίει γι αυτό; Όλοι και κανείς. Και οι πολίτες που παίρνουν τα αυτοκίνητά τους ακόμη και για τις πιο απλές δουλειές και οι επαγγελματίες που διαμαρτύρονται κάθε φορά που λαμβάνονται μέτρα και η Τροχαία που είναι εξαφανισμένη και ο Δήμος Βόλου που παραδοσιακά εκπονεί αποσπασματικά σχέδια, χωρίς συνοχή και χωρίς, εν τέλει, εφαρμογή.

Τι πρέπει να γίνει; Ένα σχέδιο, συνολικό, που θα βρει εφαρμογή από τη μία είσοδο της πόλης μέχρι την άλλη, από την παραλία μέχρι το πιο ψηλό σημείο του ενιαίου δήμου Βόλου και που θα δώσει λύση αποφασιστικά σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα.

Γιατί, εν τέλει, τα 100 ή 300 ή 500 εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα, είναι το μικρότερο από τα «κακά» του κυκλοφοριακού σε αυτή την πόλη, η οποία κατά τα άλλα λειτουργεί άναρχα και με το «έχει ο Θεός»…

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΝΙΚΟΥ