ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

36.500 θέσεις εργασίας μέσα από 12 προγράμματα του ΟΑΕΔ

Στην εκπομπή Καλοκαίρι Μαζί του ΑΝΤ1 μίλησε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπ. Πρωτοψάλτης, για τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για 36.500 θέσεις εργασίας και την ηλεκτρονική εγγραφή στο μητρώο.

Για το κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που θα εντάξει στην εργασία 36.500 ανέργους σε θέσεις κυρίως σε Δήμους και Περιφέρειες μίλησε σε τηλεοπτική του παρέμβαση ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Όπως τόνισε πρόκειται ουσιαστικά για 12 προγράμματα που θα τρέξουν άμεσα από τον ΟΑΕΔ και οι ΟΤΑ πρέπει να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την απορρόφηση των δικαιούχων. Υπογράμμισε πώς στις συγκεκριμένες θέσεις δόθηκε προτεραιότητα σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους μεγαλύτερης ηλικίας προκειμένου να ενταχθούν και πάλι στην αγορά εργασίας.

Ερωτηθείς για την διαδικασία εγγραφής στο μητρώο του ΟΑΕΔ επανέλαβε πώς η διαδικασία γίνεται από τις 15 Απριλίου ηλεκτρονικά. «Είναι μια σχετικά απλή διαδικασία, η οποία μέχρι τώρα κυλάει χωρίς προβλήματα. Όποιος έχει πρόβλημα μπορεί να καλεί και στο 11320» είπε ο διοικητής του ΟΑΕΔ απαντώντας σε μια σειρά ερωτήσεων για χρηστικά θέματα.

ieidiseis.gr