ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bitcoin: Σε ελεύθερη πτώση η αξία του από ένα tweet του Έλον Μασκ

O Έλον Μασκ ανακοίνωσε πως η Tesla Motors παύει να δέχεται πληρωμές σε bitcoin και αυτή η εξέλιξη ήταν αρκετή για να ξεκινήσει μια ξαφνική πτώση της αξίας του κρυπτονομίσματος.

Η μόχλευση των bitcoins είναι μια διαδικασία που απαιτεί τη συγχρονισμένη δράση αμέτρητων μονάδων ψηφιακών υπολογιστών. Σύμφωνα με έρευνες, οι ανάγκες ηλεκτρισμού μιας ολόκληρης χώρας στο μέγεθος της Αργεντινής, απαιτούνται για την εξόρυξη του κρυπτονομίσματος, με ασύλληπτες επίπτώσεις στο περιβάλλον.

Με γνώμονα αυτό το γεγονός, ο Έλον Μασκ αποφάσισε να απενεργοποιήσει τη δυνατότητα πληρωμών με bitcoins για την Tesla Motors, τόνίζοντας εμφατικά πως η εταιρεία του παραμένει πιστή σε eco-friendly αξίες.

Ο αντίλογος και το τελικό αποτέλεσμα

Ο Μαρκ Κιούμπαν έσπευσε να απαντήσει στο tweet του Έλον Μασκ, επιχειρώντας μέσω πηγών να εξηγήσει πως η αρνητική επίπτωση του bitcoin στο περιβάλλον δεν είναι τόσο έντονη όσο περιγράφεται, Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δεν κατάφερε να ανατρέψει την άμεση πτώση (-2.3%) της αξίας του κρυπτονομίσματος.

Ακόμα μεγαλύτερη πτώση, που άγγιξε το 26%, κατέγραψε και η αξία ενός άλλου κρυπτονομίσματος, του Dogecoin, ύστερα από την εμφάνιση του Έλον Μασκ στην κωμική σειρά ‘Saturday Night Live’, όταν μέσα σε ένα κωμικό νούμερο ο ίδιος ο επιχειρηματίας το αποκάλεσε “κομπίνα”.

news247.gr