ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Facebook: Εμφανίστηκαν ξανά οι λογοκριμένες φωτογραφίες της πορείας για τον Κουφοντίνα

Εμφανίστηκαν ξαφνικά ξανά στο Facebook οι φωτογραφίες γνωστών φωτορεπόρτερ από τη χθεσινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας προς ένδειξη αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, που είχαν διαγραφεί και αποκλειστεί, με την αιτιολογία της «παραβίασης των όρων της κοινότητας».

mpolari.png

Υπενθυμίζεται ότι ο φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος δημοσίευσε φωτογραφίες στο Facebook του από την πορεία που έγινε στο Σύνταγμα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ωστόσο, το Facebook μπλόκαρε το προσωπικό προφίλ του και οιφωτογραφίεςλογοκρίθηκαν και δεν έμειναν στον «αέρα» του Facebook ούτε μία ώρα. Παρόμοια κατέβηκαν και οι φωτογραφίες από το προφίλ της φωτορεπόρτερ Τατιάνας Μπόλαρη, αλλά και άλλων γνωστών φωτορεπόρτερ. 

«Αυτό συμβαίνει επειδή δημοσιεύσατε παλιότερα κάτι που δεν ακολουθούσε τους όρους της κοινότητάς μας. Η δημοσίευση αυτή παραβιάζει τους όρους μας σε ό,τι αφορά τα επικίνδυνα άτομα και τις επικίνδυνες οργανώσεις, επομένως δεν μπορεί να τη δει κανείς άλλος», ανέφερε στην αιτιολόγησή του το Facebook.


Σημειώνεται ότι η εταιρεία Facebook προχώρησε και στον αποκλεισμό του Μάριου Λώλου, αφαιρώντας του το δικαίωμα να γράψει οτιδήποτε στον προσωπικό του λογαριασμό για κάποιες μέρες. Του επιβλήθηκε ακόμα ποινή να μην μπορεί να πραγματοποιεί Live από το λογαριασμό του για διάστημα δυο μηνών.

Η Τατιάνα Μπόλαρη σε ανάρτησή της το πρωί της Τρίτης (2/3) έγραψε: «Πριν λίγο το fb μου κατέβασε την χθεσινή ανάρτηση γιατί παραβιάζω τους όρους της κοινότητας, δηλαδή με την χθεσινή μου καταγραφή, προτρέπω σε επικίνδυνες ενέργειες, υποστηρίζω τρομοκράτες ή τρομοκρατικές οργανώσεις και κάτι άλλα που δεν τα θυμάμαι. Αναρωτιέμαι εάν αύριο-μεθαύριο συμβεί το οτιδήποτε ως ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ εγώ θα κάνω πως ΔΕΝ το είδα! Οπότε… η χθεσινή πορεία ΔΕΝ έγινε ποτέ και ΔΕΝ είχε τόσο κόσμο και ΔΕΝ ήμουν εκεί και ΔΕΝ ήταν και κανένας άλλος, οι εικόνες που ακολουθούν είναι αποκύημα της φαντασίας μου, ΞΑΝΑ! (θα μου το κατεβάσουν κι αυτό ενδεχομένως, αλλά υπάρχουν κι άλλοι τρόποι».΄

Πηγή: ethnos.gr