ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown : Για μετά τα Χριστούγεννα πάει το άνοιγμα των σχολείων

Αν και η επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμη αποφάσεις, οι απόψεις συγκλίνουν στο ότι ούτε τα δημοτικά δεν πρέπει να επαναλειτουργήσουν πριν τις γιορτές
Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία πριν από τα Χριστούγεννα. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιμένει ότι τα δημοτικά σχολεία αποτελούν τα πρώτα που θα επαναλειτουργήσουν, πληθαίνουν οι φωνές μεταξύ των ειδικών επιστημόνων που λένε ότι δεν πρέπει να επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία το επόμενο διάστημα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος «βλέπει» άνοιγμα των σχολείων, ακόμη και των δημοτικών μετά τις γιορτές. Όπως τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμη τις αποφάσεις της αλλά με τα έως τώρα δεδομένα πιθανότατα τα γυμνάσια και τα λύκεια θα ανοίξουν μετά τις γιορτές, ενώ κάτι τέτοιο ενδέχεται να γίνει και με τα δημοτικά.

«Αυτό που “παίζει” είναι αν θα αρχίσουν στις 14. Αν δεν αρχίσουν στις 14 τα δημοτικά, δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Επομένως υπάρχει πιθανότητα να πάνε και αυτά μετά τις γιορτές», σημείωσε ο Χ. Γώγος. Ο καθηγητής είπε ότι υπάρχουν στο συγκεκριμένο θέμα απόψεις και αρνητικές και θετικές και πως αυτό που προβληματίζει είναι η κινητικότητα γύρω από το άνοιγμα των σχολείων που θα επιβαρύνει το σύστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την άποψη ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων εξέφρασε στον ΣΚΑΪ και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

avgi.gr